Førsteholdet

Analyseafdelingen tager næste skridt

Jack Kriskinans bliver frem mod den nye sæson forfremmet til Lead First Team Analyst. Dette skal være med til at udvikle FC Midtjyllands analyseafdeling yderligere, fortæller sportschef Svend Graversen.

27/06/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Jack Kriskinans startede for snart to år siden i en praktikstilling i FCM’s analyseafdeling. Han blev sidenhen ansat som trainee i en rolle som First Team Performance Analyst.

Nu har den unge englænder leveret et så flot stykke arbejde, at han fra den nye sæson bliver forfremmet til Lead First Team Analyst. Et vigtigt skridt for analyseafdelingen, der fortsat bliver en større og vigtigere del af FCM.

– Jack bliver førsteholdsstabens forlængede arm i forhold til video og data. Indtil nu har han haft en vigtig hånd, når det gælder analyse af vores modstandere, og denne opgave vil fremover blive endnu mere fyldestgørende, siger sportschef Svend Graversen.

Chefanalytiker Søren Bjerg har længe været en del af både det strategiske og operative arbejde i analyseafdelingen. Med forfremmelsen af Jack Kriskinans vil Søren Bjerg fremover kunne lægge mere fokus på at opbygge analyseafdelingen strategisk helt fra førsteholdet ned til akademiet.

– Vi ønsker hele tiden at udvikle vores analyseafdeling, der er en vigtig del af FC Midtjylland. Derfor er vi glade for at kunne tage næste skridt, fortæller Svend Graversen.

Også Jack Kriskinans selv er glad for udnævnelsen som Lead First Team Analyst:

– Jeg er både stolt og glad over at fortsætte i klubben. Det er rart at få det her skulderklap, som betyder, jeg har gjort det godt de seneste år. Nu ser jeg frem til at udvikle mig yderligere samt hjælpe trænerteamet og resten af holdet, så vi kan skabe store ting i den kommende sæson, siger han og fortsætter:

– De seneste to år har været mindeværdige. Jeg har tilvænnet mig hurtigt og kommer godt overens med alle i klubben. Det har været utroligt lærerigt, og jeg sætter stor pris på mit samarbejde med både Søren Bjerg og trænerstaben.