Førsteholdet

Anders Dreyer takker af i FC Midtjylland

Offensivprofilen reflekterer over sin tid i klubben og sender en varm tak til fansene for deres støtte.

28/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

I halvandet år har FCM-fansene kunne nyde en velspillende Anders Dreyer, som har været en afgørende profil med 18 mål og 22 oplæg i sine 70 kampe for FC Midtjylland. Han skifter nu til russiske Rubin Kazan.

Dreyer har også selv nydt tiden på heden, hvor han fremhæver sammenholdet i klubben.

– Det har været en fantastisk tid, og jeg har altid smilet, når jeg har kørt til træning, fordi det har været dejligt at være i Midtjylland. Jeg tror på, at når man har det godt udenfor banen, hjælper det også inde på banen, og sådan har det været her i klubben, siger Anders Dreyer.

I januar 2020 kom Dreyer til FC Midtjylland, og han blev hurtigt en fanfavorit med to mål i sine to første kampe.

– Jeg husker stadig mine to første kampe – hjemme mod Lyngby og på udebane mod Hobro, hvor der var en fantastisk støtte fra fansene, fortæller Dreyer.

Herefter ramte corona-pandemien fodbolddanmark, der måtte se tilskuerrestriktioner i mere end et år.

– Jeg er glad for, at vi nåede at spille med fyldt stadion her til sidst efter en lang corona-præget tid. Det var fedt at opleve igen her i løbet af sommeren. Der har altid været god opbakning og support, og fansenes sange, tekster og hilsner har gjort mig varm om hjertet. Det vil jeg gerne sige mange tak for, understreger Anders Dreyer.

Stor udvikling i FC Midtjylland

Anders Dreyer fik sit første gennembrud i karrieren tilbage i 2018 i Esbjerg, hvorefter han skiftede til engelske Brighton. Det udlandsophold gik ikke helt efter planen, og halvandet år senere vendte han hjem til Danmark.

– Mit første skifte til udlandet gik måske lidt for hurtigt. Efter et par lejeophold fik jeg muligheden for at komme til Midtjylland, og den dag i dag er jeg virkeligt glad for, at jeg tog den chance, siger Dreyer og fortsætter:

– At jeg bare halvandet år senere er klar til at blive skudt afsted igen, fortæller, at jeg tog det rigtige valg for halvandet år siden, og det er også en rigtig god historie for Midtjylland.

Offensivspillerens 20 måneder i FCM har budt på stor udvikling, hvor Dreyers niveau har ramt nye højder.

– Jeg er helt klart blevet klogere på mig selv, hvor jeg har brugt det, jeg fik med i bagagen fra udlandet, og samtidig lært en masse nyt her i Midtjylland, til at give 100 procent. Mine holdkammerater har været sindssygt vigtige fra dag ét, hvor de var virkeligt gode til at tage imod mig og lære fra sig, fortæller Dreyer.

De bedste minder

Anders Dreyer har været med til at vinde FC Midtjyllands tredje mesterskab og sikre klubbens første deltagelse i Champions League. Sidste år scorede han to vigtige mål i kvalifikationskampene og blev noteret for FCM’s første scoring i det forjættede land.

– De europæiske aftener vil altid stå tilbage som et klart minde. Da jeg skiftede til Brighton, havde jeg nok ikke tænkt, at jeg skulle spille Champions League så hurtigt, men nu har jeg da i hvert fald seks kampe i den turnering. At møde de tophold i Europa har modnet mig meget, og det tager jeg med mig til Rusland, fortæller Anders Dreyer og griner:

– Og så vil jeg jo altid stå noteret som ham, der scorede klubbens første mål i Champions League.

Udover Champions League-målene vil mange fans også huske et mesterskabsgivende langskudsmål mod FCK tilbage i juli 2020. Mange af Dreyers 18 scoringer har været af den rigtig flotte kaliber.

Fremtidsplanerne

Nu er Anders Dreyer som bekendt på plads i Rubin Kazan, og han håber at fortsætte sin udvikling i Rusland.

– Mit håb er selvfølgelig at komme til at gøre det godt i den russiske liga, og så må vi se om et par år, om jeg kan blive skudt af til en endnu større adresse. Forhåbentligt, tilføjer Dreyer og uddyber:

– Det er helt klart målet med skiftet, ligesom det var, da jeg skiftede til Midtjylland. Stein sagde til mig på Hotel Eyde, at jeg skulle bare lige hjem og vende, og sådan er det jo gået. Men Rubin Kazan er også en stor klub, og nu ligger mit fokus på at møde mine nye holdkammerater og spille fodbold der. Det er jo det, jeg elsker, smiler den 23-årige vestjyde.

Anders Dreyer forsikrer dog også, at FC Midtjylland ikke er et glemt kapitel. I løbet af sæsonstarten har offensivesset været i hopla med tre mål og fem assists i sine ni kampe.

– Jeg er rigtigt glad for at have været med til at kvalificere Midtjylland til et gruppespil igen, og det kommer jeg helt klart til at følge med i, når jeg er i Rusland. Fansene og spillerne skal i hvert fald ikke være i tvivl om, at jeg kommer til at følge meget med i, hvordan det går her i FCM, afslutter Anders Dreyer.

FC Midtjylland takker Anders Dreyer for en fortrinlig indsats og ønsker ham alt det bedste fremover.