Førsteholdet

Aral Simsir: Et vigtigt skridt på vejen

Aral Simsir var igen kampafgørende med et flot indhop og en nøgleaktion i optrækket til 1-1-scoringen.

14/08/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland er videre til playoff-runden i Champions League-kvalifikationen efter 1-1 i Ungarn og samlet 3-1 over de nationale mestre fra Ferencvaros.

– Jeg har det fantastisk. Både som spiller og hold vil vi gerne gøre os gældende i Europa, og det her var et vigtigt skridt på vejen, fortæller Aral Simsir og fortsætter:

– Vi kom dårligt fra land i kampen. De fik lagt et godt pres på os og scorede også tidligt, men efter en halv time formåede vi at finde en bedre balance i at spille langt, men også holde i bolden. I 2. halvleg kom vi ud med en anden mentalitet, alle havde et mod til at få bolden og sætte noget op, og alt i alt var det en fin kamp.

Aral Simsir blev skiftet ind undervejs i 1. halvleg, og den tidligere akademispiller var hurtig til at sætte sit aftryk. Det vigtigste af dem alle indtraf efter 50 minutter, da teknikeren var en af hovedaktørerne i at sætte Oliver Sørensens scoring op.

– Det vigtigste for mig er holdet, det er det, der betyder allermest. Om jeg starter ude eller inde, så forsøger jeg at være ubekymret og hjælpe holdet på bedst mulig vis, hvad enten det er defensivt eller offensivt. Jeg er glad for at kunne bidrage igen, siger Aral Simsir, som sender roser til de fremmødte FCM-fans:

– Selvom vi var mange tusinde mand i undertal, betyder det virkelig meget med alle de fans, der er taget herned for at støtte os. Det skal de have tak for. Det er en af de vildeste kulisser, jeg har spillet i, men vi prøvede at lægge det til side og gøre vores arbejde, og det lykkedes vi med.

Nu venter Slovan Bratislava i playoff-runden til Champions League. Dermed er holdet én samlet sejr over to opgør fra det forjættede land i Europas fineste klubturnering.

– Vi vil i gruppespillet, men inden da har vi en kamp på fredag mod Lyngby, og vi skal være koncentrerede og have fuldt fokus på den. Så må vi tage Bratislava på onsdag.

Playoff-bold på MCH Arena

Allerede på onsdag gæster Slovan Bratislava det midtjyske til det første af to opgør i playoff-runden til Champions League.

Det handler om at være hurtig, hvis du skal sikre dig billetter. Læs mere nedenfor.

Billetinfo: FCM v Slovan Bratislava