Akademiet

Awards på akademiet 23/24

Akademiet har holdt afslutning, og her blev der uddelt fire kåringer til spillere. Samtidig var det også en fejring af holdenes flotte præstationer med guld til U19 og sølv til U17.

26/06/24
Nikoline Dahl
Foto: FC Midtjylland

I weekenden blev akademisterne fejret ved sæsonafslutningen på Dream99 i Ikast.

Undervejs i sæsonen kunne akademiet fejre sin 20-års fødselsdag, hvilket blandt andet blev kronet på den flotteste vis, da U19 vandt det 11. mesterskab i akademiets historie.

Derfor var det også en stolt akademichef Flemming Broe, der bød velkommen til en aften, hvor han sammen med U19-cheftræner Allan K. Jepsen og U17-cheftræner Mathias Rahbek uddelte fire flotte priser.

Årets akademispiller: Mikel Gogorza

Topscorer på U19-holdet med 16 sæsonscoringer, tredjeyngste FCM-debutant i 3F Superligas historie og debut på U18-landsholdet. Det er bare nogle af sæsonens præstationer for årets akademispiller, der går til angriberen Mikel Gogorza, som for nyligt har underskrevet en kontraktforlængelse.

Gogorza forlænger i Midtjylland

– Som fodboldspiller har årets akademispiller vist sig frem som en magtfaktor i den danske U19-liga. Han har taget et stort ansvar for, at spillerne omkring ham også er lykkedes. Årets akademispiller er dog langt fra i mål, men med denne hæder kan han forhåbentlig finde nogle ekstra procenter til at arbejde endnu hårdere og forløse sit store potentiale, siger akademichef Flemming Broe.

Det var også en glad Mikel Gogorza, der efterfølgende selv satte ord på hæderen:

– Det har været en virkelig sjov sæson, hvor vi jo ender med at vinde guld. Jeg har følt, at jeg har haft en god plads på holdet, og fået lov til at gøre de ting, jeg er god til.

Årets udviklingsspiller: Gustav Bjerge

Efter en sæson med stærke præstationer for U19-holdet og kampe på U18-landsholdet, går kåringen som årets udviklingsspiller til forsvarsspilleren Gustav Bjerge.

– Han er en selvbevidst ung mand, som er på vej til at vokse sig ind i rollen som en virkelig god leder. Med en altid professionel tilgang og en god forberedelse til træning og kamp, er han et forbillede for alle vores yngre spillere. Med den rette indstilling, attitude og garanteret ydmyghed, går årets udviklingsspiller en spændende fremtid i møde, fortæller akademichef Flemming Broe.

Prisvinderen selv glæder sig over kåringen, og ser tilbage på en god sæson:

– Det betyder da helt sikkert noget med kåringen, men det er holdet, der har været med til at hjælpe mig gennem det. Det har været en fremragende sæson, som guldet selvfølgelig også afspejler. Personligt har jeg også haft en stor udvikling, så det har været rart.

Årets U19-spiller: Jonatan Lindekilde

Årets spiller på det guldvindende U19-hold er midtbanespilleren Jonatan Lindekilde, der gennem sæsonen har taget store skridt og været kampafgørende med både assists og mål. Her har han både spillet Youth League, været anfører for U19 og for nylig skrevet under på en femårig kontraktforlængelse.

Lindekilde skriver under på lang kontrakt

– Han har taget skridtet til at blive en markant leder på U19-holdet. Hans gennembrudsstyrke, hans duelstyrke og enorme løbekapacitet er second to none på U19-niveau. Samtidig med den store udvikling på U19-holdet har han trænet med vores førstehold. Det bliver spændende at følge hans udvikling, siger U19-cheftræner Allan K. Jepsen.

Jonatan Lindekilde selv har dog også kun positive ord om sæsonen og prisen:

– Jeg er meget stolt over kåringen. Det har været en fed sæson. Vi har udviklet os godt som hold. Personligt har det også været en god sæson, hvor jeg har været inde i en god udvikling. Jeg har trænet meget med førsteholdet, hvilket har hjulpet mig meget.

Årets U17-spiller: Sebastian Lodberg

Prisen som årets U17-spiller går til angriber Sebastian Lodberg. Han har leveret stærke præstationer gennem hele sæsonen, hvilket også har givet ham debut for U17-landsholdet. Samtidig har han for første gang også prøvet kræfter med U19, hvor han i flere kampe har kunnet vise sine kvaliteter frem.

– Som spiller har han et giftigt venstreben og et godt blik for at sætte sine medspillere op, hvilket hans sammenlagte 32 målinvolveringer for U17 fordelt på både efterår og forår er et bevis på. Det er en spiller, der gerne siger sin mening, og som man kan have en ærlig og god dialog med i både medgang og modgang. Alt sammen egenskaber, som vi sætter rigtig stor pris på, fortæller U17-cheftræner Mathias Rahbek.

Aftenens yngste prismodtager var også selv meget stolt over anerkendelsen:

– Kåringen betyder virkelig meget. Jeg synes, at vi har haft en god sæson. Vi har haft meget udskiftning i truppen, men jeg synes, at arbejdet altid har været der, og det er fortjent, at vi ender på andenpladsen. For mig personligt er der sket virkelig meget. Også i forhold til min forrige sæson, så jeg er virkelig glad for prisen.

Nu går akademiet på en velfortjent sommerferie, inden pre-season indledes i uge 29.