Førsteholdet

Bach Bak: Energi afgørende for at skabe momentum

Kristian Bach Bak glæder sig over præstationen mod AaB og fortæller, hvordan der skal bygges op til næste opgave mod Brøndby.

20/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland indledte ugen på fornem vis med en stærk 2-0-sejr over AaB hjemme på MCH Arena.

– Det var en rigtig god indsats. Efter vi scorede det første mål, satte vi os fuldstændigt på kampen. Vi ramte det rigtige udtryk i presset, som vi justerede en smule undervejs, og skabte en masse chancer. Det var fedt at se, siger assistenttræner Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Det var afgørende med de to mål før pausen. Det første mål gav os momentum, som vi udnyttede til en ny scoring, og den selvtillid brugte vi til at styre resten af kampen, hvor vi ret beset godt kunne have scoret flere mål.

Mens Evander og Anders Dreyer noterede sig som målscorere, var der også glæde i FCM-lejren over en næsten fejlfri defensiv, der sørgede for et rent bur.

– Det var selvfølgelig klasse med et clean sheet. David gjorde det godt i målet og skabte god ro nede bagved. Han bliver bedre og bedre, lyder det fra Bach Bak.

– De tre foran ham spillede igen en super defensiv kamp. Vi holdt AaB nede på halvanden chance. Det er stærkt mod så god en modstander, og den defensive stabilitet skal vi bygge videre på. Hvis vi samtidig kan sætte et ekstra lag på offensivt, begynder det at se rigtigt spændende ud, tilføjer han.

Reaktioner: Vigtigt med et clean sheet

Godt humør i truppen

Denne uge er den sidste uden midtugekampe, inden der venter et hektisk program i den sidste måned af sæsonen, hvor FC Midtjylland udover Mesterskabsspillet skal i aktion i pokalturneringen.

Her er Vejle modstanderen i et dobbeltopgør i de næste to uger, men inden da gælder det Brøndby i ligaen på mandag.

– Der er virkeligt godt humør i truppen lige nu. Der er god harmoni og stemning til træning, og det skal vi først og fremmest holde ved lige i den her uge. Den energi er afgørende for at skabe det momentum, vi har brug for, pointerer Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Vi skal have nogle rigtigt gode træninger for at blive klar til en ny vigtig kamp. Det er på en svær udebane i Brøndby, hvor vi igen skal levere på højeste niveau for at få tre point med hjem.

Assistenttræneren satser på at hente den tredje sejr på stribe med den samme opskrift som i de seneste to runder.

– Vi skal spille den samme type fodbold, som vi gjorde mod AaB. Vi skal komme med en masse power i udtrykket, så vi igen kan tage styringen på kampen og skabe masser af scoringsmuligheder. Det skal vi gøre holdet klar til, og det tilpasser vi træningspassene efter, fortæller Kristian Bach Bak.

Brøndby tager imod FC Midtjylland mandag aften kl. 19.00, og via linket herunder finder du alt information om udebaneturen som fan.

Info: Udebanetur til Brøndby