Førsteholdet

Bach Bak: Fedt vi har givet os selv denne mulighed

Varm op til søndagens topbrag med Kristian Bach Bak, som fortæller om kampens betydning og vigtigheden af fansenes opbakning.

30/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

– Det er de her kampe, man lever og ånder for i fodboldverdenen. Danmarks to bedste hold møder hinanden i en direkte kamp om guldet. Der kommer knald på.

Bedre kan søndagens kamp på MCH Arena mellem FC Midtjylland og F.C. København ikke beskrives end ovenstående ord fra Kristian Bach Bak.

Med en sejr kan FCM indhente FCK’s forspring på tre point i toppen af tabellen med fire runder tilbage i 3F Superliga, og det er da også ambitionen i den midtjyske lejr.

– Det er jo gulduellen. For vores vedkommende kommer det til at afgøre, om vi vil have det mesterskab, så det er all in i morgen. Det er vildt fedt, at vi har givet os selv denne mulighed. For et par uger siden så det noget anderledes ud, men nu er vi tilbage og kan tage endnu et afgørende skridt, understreger Bach Bak.

Det er fjerde gang i sæsonen, at de to tophold står overfor hinanden. De tre første indbyrdes kampe er alle endt 1-0, hvor FCK har vundet de to seneste her i foråret.

– De første tre kampe i sæsonen har været super tætte kampe med kun et mål i hver. Alle kampe kunne nok været gået begge veje og er blevet afgjort på marginaler. Vi var en anelse bedre end FCK, sidst vi spillede i Herning, mens de var en tand bedre end os senest i Parken, vurderer Kristian Bach Bak.

– De tidligere kampe har måske været lidt mere taktiske, fordi der var lang tid tilbage af sæsonen, men nu står vi på et tidspunkt, hvor det kun er en sejr, der tæller. Det skal vi ud at vise fra første fløjt, tilføjer han og fortsætter:

– FCK har jo et forspring på tre point, så vi må se, hvad tilgangen bliver fra deres side, men fra vores side er der ingen tvivl. Vi skal have en sejr. Det skal vi gøre ved at fortsætte takterne fra den seneste måned, hvor vi har sat en god stime sammen gennem nogle stærke præstationer.

MCH Arena er fuldstændig udsolgt, og Bach Bak lægger ikke skjul på, at der er brug for en vild kulisse.

– Hele stadion skal op og stå og råbe bare ved indkast, hjørnespark og en god tackling. Det giver så meget til spillerne at mærke sådan en kulisse, og det har vi brug for i morgen. Den ekstra energi kan være med til at tippe kampen over til vores side, så fansenes støtte betyder utroligt meget. Jeg håber, de er klar til at give den fuld gas på lægterne, lyder opfordringen fra Kristian Bach Bak.

Dyhr vil fortsætte god stime

Der fløjtes op søndag aften kl. 18.00.