Førsteholdet

Bach Bak: Stort mål indfriet, men vi går efter mere

Assistenttræner Kristian Bach Bak var en glad mand efter sejren mod Celtic. Det videre avancement betyder, at drømmen om en ny Champions League-deltagelse fortsat lever, og samtidigt er en plads i Europa League som minimum sikret.

29/07/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Onsdag aften gik FCM videre i Champions League-kvalifikationen med en 2-1-sejr mod Celtic efter forlænget spilletid.

Derfor var der naturligvis masser af smil hos Kristian Bach Bak efter slutfløjtet, hvor midtjyderne havde kæmpet sig tilbage fra en skotsk føring.

– Jeg er en glad, men mest af alt stolt træner. Vi møder modgang og kommer fantastisk tilbage og slutter af med et hold, der tæller otte akademispillere, siger Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Det er os, som presser på til sidst. Selvfølgelig har Celtic chancer, og de er et klassehold, men da kampen skulle afgøres, var vi bare skarpest – og det var altså med vores unge drenge.

Sejren kom i hus med stærke præstationer over hele linjen inklusiv otte tidligere akademispillere.

– Kæmpe sejr for os

Det videre avancement betyder, at drømmen om en ny Champions League-deltagelse lever, og samtidigt er en plads i Europa League som minimum sikret.

– Det er en kæmpe sejr for os. At have sikret Europa League-gruppespillet giver en form for tryghed, og det var et stort mål for os, lyder det fra Bach Bak, som ikke stiller sig tilfreds:

– Vi går selvfølgelig efter mere. Det er klart. Vi prøvede det sidste år, og det vil være fantastisk at gøre det igen. Vi er ikke tilfredse endnu, men at have opnået det her med nye spillere giver et enormt boost og tro på, at vi kan bygge et nyt hold og en ny historie i klubben.

I 3. runde af kvalifikationen til Europas fineste turnering skal FCM møde hollandske PSV Eindhoven.

En sejr mod dem vil sende FC Midtjylland til playoff-runden i CL-kvalifikationen, mens et nederlag altså betyder gruppespil i Europa League.

Dominans på bolden

I første halvleg var det Celtic, som var spilstyrende på MCH Arena – dog uden at blive synderligt farlige. Efter skotternes føringsmål tog FC Midtjylland teten, og især i den forlængede spilletid dominerede hjemmeholdet.

– Vores dominans på bolden skal især tilskrives Evander, som virkelig er generalen på bolden i kampen og udstråler ro i sit spil. Samtidig virker mange af de ting, vi har arbejdet med på træningsbanen, hvor Henrik (Henrik Jensen, assistenttræner, red.) har været primus motor for, at vi har nogle gode offensive positioner, og det gør, at vi ikke bare klasker den afsted, forklarer Kristian Bach Bak.

Victor Lind kom ind til sin debut, mens Mads Hansen spillede sin anden kamp i FCM-trøjen, og de to unge frontløbere gjorde en god figur oppe foran, hvor de holdt glimrende fast i bolden og i flere omgange var tæt på at kombinere sig frem til en 3-1-scoring.

– Vi prøver at finde nogle områder, hvor vi kan blive farlige. Det er især kendetegnet ved de unge, som kommer ind. De finder områder og stikker hinanden i dybden. Det er nogle ting, som stille og roligt bliver implementeret, og i dag var det rigtigt godt, afslutter assistenttræneren.

FC Midtjyllands mål blev scoret af Awer Mabil, som udlignede efter en times spil, og Raphael Onyedika, der blev matchvinder med sit mål kort inde i den forlængede spilletid.