Førsteholdet

Bach Bak: Tilbage på sporet

Assistenttræner Kristian Bach Bak var naturligvis en glad mand på baggrund af resultatet og især præstationen mod FCK.

08/11/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

FC Midtjylland leverede i dag sæsonens hidtil bedste præstation, da FCK blev sendt tilbage til hovedstaden med en lussing på 4-0.

– Vores udtryk fra kampens start er aggressivt, og vi presser højt og lykkes godt med det. Med bolden er vi klogere i dag, end vi har været i tidligere kampe. Vi bruger hinanden, og relationerne ser rigtigt gode ud mellem alle de fantastiske spillere, vi har, siger en tydeligt tilfreds Kristian Bach Bak.

Sejren på 4-0 er den hidtil største i sæsonen, så der var også ros til overs for offensiven i dag både, hvad angår skarphed og kvalitet.

Assistenttræneren fremhæver desuden betydningen af det første mål.

– Offensivt skaber vi en masse flotte chancer. Indtil vi scorer, er kampen egentligt meget lige, så det er vigtigt at få scoret forholdsvist tidligt i kampen. Det er vigtigt at være skarpe, og det var vi i dag, pointerer Kristian Bach Bak.

Et vigtigt signal

FC København må betragtes som den største konkurrent til at tage mesterskabet, så søndagens opgør, som var klubbernes første møde i 20/21-sæsonen var ultravigtig.

Københavnerne kunne have lukket hullet op til FCM, som med sejren i stedet har et forspring på seks point.

– Sejren sender et super vigtigt signal i forhold til vores position i mesterskabskampen. FCK er jo noget af det bedste, man kan møde i Superligaen, så vi er utroligt glade for den præstation, vi lægger for dagen, lyder det fra assistenttræneren.

Efter tre nederlag på stribe – heraf to i Champions League – var det vigtigt at snuppe en sejr igen.

– Men det er også vigtigt for vores egen selvforståelse, med den vinderkultur vi har, efter et par hårde nederlag. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre måde at komme tilbage på sporet, afslutter Kristian Bach Bak.

Søndagens triumf mod FCK var den niende sejr på stribe mod løverne på MCH Arena.

Næste opgave for FC Midtjylland er onsdag i pokalturneringen, når truppen rejser til HB Køge.