Førsteholdet

Bach Bak: Vi ser fremad og glæder os helt vildt

Der er blevet trukket en streg i sandet efter de seneste to runder, og nu drejer det sig om at gribe den gyldne mulighed, som FC Midtjylland fortsat står med.

18/05/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Mesterskabskampen i 3F Superliga spidser til. På trods af pointtab i de foregående to kampe er moralen ikke mærket i FCM-lejren, der fortsat er på 1. pladsen med to points forspring. Tværtimod, lyder det fra assistenttræner Kristian Bach Bak.

– Det har været lidt tungt i de seneste to kampe, hvor vi skulle have leveret en bedre præstation, men også bliver ramt af nogle dumme beslutninger med rødt kort og straffespark imod. Der har vi manglet det sidste, men vi har fået trukket en streg i sandet og kigger fremad nu, fortæller Kristian Bach Bak, der fortsætter:

– Vi er klar over, at vi stadig står med en gylden mulighed, og vi glæder os helt vildt til at komme ud og afgøre det.

Onsdag aften venter den næste opgave for midtjyderne, når Parken lægger græs til en nøglekamp mod FCK. Opgøret omtales med rette som en af sæsonens ‘finaler’. Dem har der været mange af i denne lange og historiske sæson for FCM.

– Vi har efterhånden stået i sådanne situationer rigtigt mange gange – både i de foregående sæsoner og selvfølgelig i denne. De her kampe, hvor alt er på spil, skal man virkeligt levere i, og det er op til os selv at vise, at vi kan gøre det, siger Bach Bak.

Før de sidste to runder i ligaen fører FC Midtjylland med to point ned til Brøndby og yderligere tre ned til F.C. København.

Fuld knald på

Det er tredje gang i sæsonen, at Bach Bak og co. har en kamp i Parken, men det er til gengæld første gang, at der er mere end et par hundrede tilskuere på plads.

– Det bliver fedt at komme i Parken med 10.000 på lægterne og fuld knald på. Vi skal nyde det. Jeg er sikker på, at vi har en gruppe spillere, som tændes af den her atmosfære og ikke bliver skræmt af den, forsikrer assistenttræneren, som fortsætter om forventningerne til kampen:

– FCK er ikke et hold, som bare stiller sig ned. Det er vi heller ikke, så det er derfor, det tit bliver nogle underholdende kampe mod dem. Det er fedt at skulle op mod en modstander, som også har alt at vinde og skal fremad banen, så det bliver helt sikkert intenst.

F.C. København har kun tabt til FC Midtjylland i deres otte kampe i Mesterskabsspillet. Her blev det en knusende 4-1-sejr til FCM på MCH Arena for en måneds tid siden.

– Der er ingen tvivl om, at FCK er et stærkt hold med mange profiler, så vi skal være skarpe. Vi kigger selvfølgelig på, hvad de har succes med lige nu og har respekt for det, men som altid er det største fokus på os selv. Vi skal knække dem med vores egne styrker, lyder analysen fra Bach Bak, der afslutter:

– Mest af alt tror jeg, at det bliver en mental kamp, hvor der kommer til at være momentum begge veje. Vi skal bevare roen og være cool i de afgørende situationer for at snuppe de tre point, som vi naturligvis går efter.

Bliv værtsfamilie og oplev forskellen

Følg kampen

F.C. København – FC Midtjylland fløjtes i gang onsdag aften kl. 20.00 i Parken. Der er ikke adgang for udefans. Til gengæld kan opgøret ses direkte på Canal 9 og Discovery+ eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk er en god måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play