Bittert pointtab for U19

To mål af AaB i slutfasen betød, at FCM'erne måtte nøjes med et enkelt point.

28/11/20
Karsten Vestergaard

FCM U19 var ivrige efter at komme tilbage på sejrssporet mod AaB, men endte med at lide en krank skæbne, da sejren forduftede i fjerde minuts overtid.

Forud var gået en kamp, som FCM’erne dominerede, især i anden halvleg. De sort-røde tog føringen efter et lille kvarter, da Kristoffer Lund brød igennem over venstrekanten og sendte et indlæg ind, som Frederik Heiselberg (billedet) headede ind ved forreste stolpe.

Den stilling fik lov til at stå i godt fem minutter, hvorefter en AaB’er kom bedst ud af en duel med Hosine Bility omkring feltkanten. Han lagde bolden ud til siden, hvor en medspiller slog et godt indlæg og fra nært hold kunne Oliver Henriksen udligne.

FCM’erne have et overtag i spillet på bolden, mens AaB helt tydeligt spillede på omstillingerne. Det lykkedes det FCM’erne at lukke godt ned for, men offensivt kunne og burde ulvene have bredt spillet mere ud og lavet flere sideskift, mente cheftræner Henrik Jensen.

Comeback til Oliver Sørensen

Det fik han i anden halvleg, der også bød på et længe ventet comeback til altid energiske Oliver Sørensen, der atter er skadesfri.

Han bidrog til at at FCM’erne satte sig på spillet og fik lagt et tungt tryk på AaB.

Efter 68 minutter burde FCM’erne være kommet foran, da Mikkel Tønnesen vandt bolden efter et kort målspark fra AaB’s Theo Sander. Han spillede Mads Hansen fri til en kæmpechance, men han måtte se sit skud blokeret. Ærgrelsen blev dog forvandlet til jubel sekundet efter, da Victor Lind fra tyve meters afstand tæskede returbolden i nettet. Flot, flot scoring af Lind.

FCM’erne havde et klart overtag og spillede sig til mange afslutninger, og efter 84. minutter lignede det en afgørelse, da Frederik Heiselberg igen viste sin store hovedstødsstyrke og headede et indlæg ind midt for mål.

Nordjyderne svarede dog tilbage med det samme, da FCM’erne ikke fik afvist et indlæg fra fløjen. Bolden blev halvclearet, og gæsterne var først over nedfaldsbolden, som blev flugtet mål.

Reduceringen gav en hektisk slutfase, hvor aalborgenserne kastede alt frem i overtiden. Her fik de to på hinanden følgende hjørnespark, hvor målmanden trak med op, og til sidst ramte bolden en spiller i brystet og faldt ned for fødderne af Zifarlino Nsoni, der kunne sparke 3-3 udligningen i nettet, mens FCM’erne ærgrede sig grænseløst.

– Afslutningen gør ondt, især fordi vi spiller en god kamp. Vi fik sat mange pasninger sammen og var mere bevægelige end mod Randers og målt på chancer og afslutninger, er det også en kamp, vi skal vinde. Til gengæld er jeg ikke tilfreds med den måde, vi får forsvaret vores eget felt på. Vi håndterer deres omstillinger godt, men deres indlæg fik vi ikke afvist, som vi burde, erkendte Henrik Jensen efter kampen.

Resultatet betyder, at FCM indtager andenpladsen i U19 Ligaen, to point efter FC Nordsjælland. Netop Farum-klubben gæster FCM og EDC Arena næstkommende lørdag.

FCM U19 – AaB U19 3-3 (1-1)

14′ 1-0 Frederik Heiselberg (oplæg Kristoffer Lund)
20′ 1-1 Oliver Henriksen
68′ 2-1 Victor Lind
84′ 3-1 Frederik Heiselberg
86′ 3-2 Christoffer Ravn Jensen
90+4 3-3 Zifarlino Nsoni

FCM U19 (4-3-3): Valdemar Birksø – Hanus Sørensen, John Ndjate, Hosine Bility, Kristoffer Lund – Frederik Christensen, Andreas Nibe (46′ Mikkel Tønnesen), Oliver Jeppe (46′ Oliver Sørensen) – Mads Hansen, Frederik Heiselberg (89′ Danijel Djuric), Victor Lind.