Førsteholdet

Blik på de udlejede FCM’ere #1

I en ny artikelserie følger vi de udlejede FCM-spillere, som begår sig på andre adresser end MCH Arena. Få et overblik og hør fra Tobias Anker i Fredericia her.

09/10/20
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

En del af FC Midtjyllands talentudvikling består i at sende unge spillere på udleje for at få spilletid og erfaring. Det har båret frugt adskillige gange, og i denne succes går man efter succes endnu engang.

Tænk bare på navne som Awer Mabil, Mikael Anderson og Bozhidar Kraev, som tidligere har været udlejet og nu er en vigtig del af førsteholdet. Her følger vi så de spillere, som på nuværende tidspunkt er lejet ud fra FC Midtjylland.

Superligadebutanter gør sig godt bemærket

Victor Torp og Casper Tengstedt er blevet udlejet til henholdsvis Lyngby og Horsens for hele sæsonen. Begge har tidligere præsteret på FC Midtjyllands ungdomshold med stor succes, og nu har de fået debut i 3F Superligaen.

Casper Tengstedt har spillet de seneste tre kampe fra start, hvor det mod FCM blev til en assist i 2-2-kampen fra hans plads som venstre kant. Tengstedt kan også spille helt på toppen, så det er værd at holde øje med, om der også snart bliver åbnet for målkontoen.

Lidt senere i vinduet røg en anden tidligere akademispiller til Lyngby. Midtbanespilleren Victor Torp har også taget skridtet op i Superligaen. Her har han været med i begge kampe, han har haft mulighed for og har fra start vist prøver på sine skarpe afleveringer og leveret fine præstationer.

Victor Torp er også kommet på måltavlen, da Lyngby slog Brønshøj med vanvittige 5-4 i pokalturneringen. Det mål er værd at finde på YouTube, da det var et helt igennem fremragende langskud banket op i det lange hjørne, efter han snørede to modstandere.

FCM-lejren trives i Fredericia

Flere talenter fra FC Midtjylland har tidligere været udlejet til FC Fredericia, og det gør sig også gældende i 20/21-sæsonen, hvor fem FCM’ere er på græs i trekantområdet.

Der er tale om Christian Tue, Elias Rafn Olafsson, Raphael Nwadike, Henry Uzochokwu og Tobias Anker. Sidstnævnte har en fortid i samarbejdsklubberne Hammerum IF og Herning Fremad, og han er tilfreds med den første periode i 1. Divisionsklubben.

– Jeg er glad for at være hernede. Både trænerteamet og medspillerne har taget godt imod mig og de andre gutter fra Midtjylland, så det har været med til at give en god start. Der er altid godt humør i omklædningsrummet, siger Tobias Anker.

Fredericia fik i slutningen af august ny træner, da Michael Hansen overtog fra Jonas Dal, som rykkede til Horsens. Det har været et gnidningsfrit skifte.

– Michael er en rigtig god træner, og det har ikke været noget problem at skifte ud. Alle trænere har deres egen måde at træne på, men der har ikke været kæmpe store ændringer på banen, lyder det fra Tobias Anker, som siden udlejningen til Fredericia også har været i aktion på Danmarks U19-landshold.

Fredericia har hentet 12 point i de seks kampe i en historisk stærk og indtil videre yderst tæt 1. division. Det giver en aktuel 6. plads med blot to point op til Viborg, som fører rækken.

– Det første mål er at slutte i top 6 i grundspillet, så vi kan komme med i oprykningspillet. Det ligger vi til indtil videre, men vi går helt klart efter at komme til at spille de sjove kampe til foråret. Vi har haft nogle gode sejre, mens vi også har været uheldige et par gange. Sådan er fodbold – det går op og ned, men vi må bare sørge for at være klar hver eneste gang, fortæller 19-årige Tobias Anker, som er startet inde i midterforsvaret samtlige seks kampe i sæsonen.

Raphael Nwadike spillede sammen med Tobias Anker i det bagerste geled i den seneste Youth League-kampagne for FC Midtjylland. Han er nu rykket op på den defensive midtbane, hvor det udover fine præstationer er blevet til en enkelt scoring.

Lavere i tabellen i 1. division er Skive placeret. Her er offensivspilleren Sebastian Buch udlejet til anden sæson i streg. Efter fem nederlag i streg har de netop hentet deres første point. Buch har fået spilletid i alle kampe – fem fra start.

I 2. division spiller Gloire Rutikanga for Thisted efter tre sæsoner, hvor den centrale midtbanespiller har været lejet ud til Ringkøbing. Han har spillet i alle sæsonens kampe.

På banen i udlandet

Rasmus Nicolaisen fra Aulum er for resten af sæsonen rykket til Portsmouth i England. Den duelstærke forsvarsspiller fik i denne uge debut, da klubben fra den engelske sydkyst slog Southend med 3-0 i pokalturneringen EFL Trophy. Her var der rosende gloser til overs fra cheftræneren om Nicolaisen, der spillede som en del af et tremandsforsvar.

Tre spillere er udlejet til skandinaviske klubber. Mayron George kæmper i Kalmar for overlevelse i Allsvenskan, hvor der resterer syv kampe. I Norge er Kaan Kairinen med i oprykningskampen for Lillestrøm. Senest scorede han og lagde op, og midtbanespilleren har gennem sæsonen leveret fem oplæg. I samme række er Michael Baidoo en fast del af FK Jervs hold, hvor David Akintonla tidligere har spillet.

Netop David Akintola blev mod transfervinduets slutning lejet ud til den bedste tyrkiske række, hvor han fik debut for Hatayspor i et 6-0-nederlag mod Alanayspor. I Polen har Søren Reese fortsat sin debut til gode for Zaglebie Lubin.

Overblik over udlejninger

Rasmus Nicolaisen – Portsmouth – 30.06.2021
Victor Torp – Lyngby BK – 30.06.2021
Casper Tengstedt – AC Horsens – 30.06.2021
Tobias Anker – FC Fredericia – 30.06.2021
Elias Rafn Olafsson – FC Fredericia – 30.06.2021
Christian Tue Jensen – FC Fredericia – 30.06.2021
Raphael Onyedika Nwadike – FC Fredericia – 30.06.2021
Henry ‘Uzo’ Uzochokwu – FC Fredericia – 31.12.2020
Sebastian Buch – Skive IK – 30.06.2021
Søren Reese – Zaglebie Lubin – 30.06.2021
Mayron George – Kalmar FF – 31.12.2020
David Akintola – Hatayspor – 30.06.2021
Michael Baidoo – FK Jerv – 31.12.2020
Gloire Rutikanga – Thisted – 30.06.2021
Kaan Karinen – Lillestrøm – 31.12.2020