Førsteholdet

Capellas om præstationen i Farum

Albert Capellas sætter ord på gårsdagens 1-1-deler mod FC Nordsjælland. Et vigtigt point og et skridt i den rigtige retning, fortæller den catalanske cheftræner blandt andet.

12/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland udlignede søndag i Farum dybt inde i dommerens tillægstid, da Evander eksekverede et sikkert straffespark i nettet til slutresultatet 1-1.

Cheftræner Albert Capellas er glad for, at spillernes anstrengelser blev belønnet i en tæt kamp, som bølgede frem og tilbage.

– Det er et vigtigt point, og jeg er glad på spillernes vegne over, at de fik noget med fra kampen. Jeg havde dog også følelsen af, at vi særligt med vores 1. halvleg havde muligheden for at vinde, men i sidste ende var det uafgjorte resultat fortjent, siger Albert Capellas og fortsætter:

– Lige nu kigger vi på andre ting end holdene i toppen af rækken. Vi fokuserer på at spille bedre hver eneste gang, og vi skal fortsat skabe større chancer og forbedre os på den sidste tredjedel. Hver eneste gang holdet spiller sammen og bruger energi i fællesskab, tager vi skridt i den rigtige retning. Holdet begynder at spille bedre, og det giver håb for fremtiden.

Martinez efter startdebut: Jeg kan blive endnu bedre

Mod FC Nordsjælland var de to nyerhvervelser, Kristoffer Olsson og Emiliano Martínez, begge med fra start. Som en del af en midtbanetrio dominerede de store dele af 1. halvleg mod de ellers vanligt boldstærke nordsjællændere.

– Vi har købt to spillere i form af Emiliano Martínez og Kristoffer Olsson og har i forvejen en stærk trup. Søndag kunne Emiliano Martínez kun spille 45 minutter, men alle kunne se, at han med sin energi og kvalitet er en god spiller. De to spillere kan hjælpe os meget med at nå derhen, hvor vi ønsker, siger Albert Capellas.

Flere ting at tage med videre

Albert Capellas er klar over, at alt ikke var en fryd for øjet søndag. Alligevel kan det blive fundamentalt, at de midtjyske spillere fik udligningen i hus i kampens døende minutter.

– Der er nogle meget stærke spillere i truppen, og det kommer folk til at se i fremtiden. At vi fik et point i dag er ekstra vigtigt, fordi det gør trænerteamets job nemmere i forhold til at overbevise spillerne om, hvor gode de er. Når du er inde i en dårlig stime, har du brug for den her medgang.

– Der er flere ting, vi kan tage med fra den her kamp: Energien, det hårde arbejde, og at vi også fik skabt nogle potentielle chancer. Vi skabte nemlig store scoringsmuligheder, men vi var uheldige med ikke at gøre dem endnu større.

Nu venter det italienske storhold Lazio, når MCH Arena torsdag danner ramme om 2. runde af Europa League-gruppespillet.

– Det er en anden turnering. Vi møder et meget stærkt hold, og det bliver en vigtig kamp for os. Vi ved, det ikke bliver nemt, men vi har et godt hold. Vi vil gøre alt for at få et resultat foran vores fans, afslutter Albert Capellas.