Førsteholdet

Cheftræner roser magisk kulisse: Vi havde brug for en god oplevelse

Bo Henriksen giver sit perspektiv på 3-1-sejren over Viborg og fortæller, hvad holdet skal tage med sig videre frem mod næste kamp.

05/03/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland kom fredag aften tilbage på sporet i 3F Superliga med en solid 3-1-sejr over lokalrivalerne fra Viborg FF.

Tre mål i kampens første 25 minutter grundlagde de tre point, og cheftræner Bo Henriksen er ikke sen til at anerkende fansene og kulissens indvirkning på den voldsomme start.

– Det var en magisk aften, når man tager kulissen i betragtning. Allerede da vi ankom til stadion halvanden time før kampen, stod fansene klar til at tage imod os, og de fyldte os med energi under opvarmningen og i kampen. De havde en kæmpe andel i, at vi kom så stærkt fra land, siger Bo Henriksen efter fredagssejren og fortsætter:

– Det var vanvittigt og også smukt med stemningen på lægterne, og det var den bedste atmosfære, jeg har oplevet på MCH Arena. Det er jo lige præcis det, fodbold drejer sig om. Det var fedt, at både vi og fansene fik en forrygende oplevelse med en stærk sejr.

Nikolas Dyhr lynede efter 11 minutter, inden Evander bragte MCH Arena endnu mere i kog med to fuldtræffere, inden stadionuret havde rundet 25 minutter.

– Vi var meget kyniske i vores angrebsspil. Vi fik sat tingene på spil med nogle gode løb i dybden, og så fik vi folk i boksen. Det var derfor, at vi fik scoret de tre mål, og det ender selvfølgelig med at blive helt afgørende for resultatet, at den opskrift lykkedes tre gange på de første 25 minutter, forklarer cheftræneren.

10.262 tilskuere overværede det midtjyske derby i Herning, som var første gang i mere end fem år, at de to lokalrivaler tørnede sammen på MCH Arena.

Sejr skal bruges til at bygge videre

Efter en pointmæssig svær start på 2022 i den hjemlige liga lægger Bo Henriksen ikke skjul på vigtigheden af at hente en sejr.

– Vi havde brug for en sejr og en god oplevelse. Den skal vi bruge til at bygge videre, så vi kan komme op i et endnu højere gear og få sat endnu bedre kampe sammen, lyder det fra Bo Henriksen.

Hvad skal I tage med jer fra sejren over Viborg?

– Masser af energi og masser af glæde. Vi skal være stolte af den her fodboldkamp og nyde den i weekenden, og så glæder vi os allerede til den næste hjemmekamp. Nu har vi taget et godt første skridt, men vi skal blive ved med at arbejde hårdt for at blive bedre, siger Bo Henriksen og afslutter:

– Det bliver en fed fodboldkamp mod FCK, hvor der kommer gang i den på stadion igen. Vi skal have en lige så vild kulisse og fansene med os på samme måde som i dag. Så bliver det sjovt.

Døhr efter sejren mod Viborg

Næste opgave for FCM er næste søndag, hvor FCK gæster Herning til et vaskeægte topbrag.

Støt FC Midtjyllands indsamling til børn i Ukraine

FC Midtjylland-spillernes trøjer fra Viborg-kampen, som var speciallavet med ukrainsk flag på fronten, er gået på auktion, hvor hele beløbet derfra går til UNICEF’s indsats for børn i det krigshærgede Ukraine.

Auktion: Matchworn FCM-trøjer

Du kan også støtte indsamlingen via MobilePay med et valgfrit beløb på 700016 eller 100 kroner via SMS til nummeret 1900 med teksten “FCM” i beskedfeltet.