Førsteholdet

Christian Clarup rykker til udenlandsk klub

Efter mere end ni år som fysisk træner i FC Midtjylland skal Christian Clarup nu prøve sig af i udlandet.

07/06/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Siden januar 2013 har Christian Clarup styret den fysiske del af træningen på førsteholdet i FC Midtjylland.

Nu er det blevet tid til nye udfordringer for den 39-årige fysiske træner, som skifter til en udenlandsk klub.

– Vi har gennem en længere periode haft en god dialog med Clarup, der har udtrykt et ønske om at komme ud og få ny inspiration og dygtiggøre sig på sit felt. Derfor er vi landet i denne løsning, da der nu er opstået en spændende mulighed for ham i udlandet, siger sportschef Svend Graversen.

– Vi er stolte af igen at se et medlem fra vores trænerstab tage skridtet til udlandet. Det vidner om, at Clarup har leveret et fremragende stykke arbejde i Midtjylland gennem sine mere end ni år i klubben. Der skal lyde en stor tak for indsatsen, og vi håber, at der engang bliver mulighed for et gensyn i FCM, lyder det fra Svend Graversen.

Christian Clarup kalder de ni og et halvt år i FC Midtjylland en fantastisk tid.

– Det har været en fantastisk tid i Midtjylland med kæmpe udvikling på mange fronter i klubben. Klubben er et super sted med mange dejlige mennesker, som jeg har nydt at arbejde sammen med hver eneste dag både personligt og fagligt. Det har været fremragende, siger Christian Clarup og tilføjer:

– Selvom det er mærkeligt at skulle væk herfra, glæder jeg mig også til at tage det næste skridt og prøve at komme uden for de trygge rammer. Det bliver spændende at få ny inspiration og se nye og andre måder at gøre tingene på. Forhåbentligt kan jeg dygtiggøre mig endnu mere, ligesom jeg har gjort det i min tid i Midtjylland.

Christian Clarup har været en del af førsteholdets trænerstab i de sidste ni sæsoner. Således har den 39-årige fysiske træner været en del af FCM under alle klubbens fem titler og tre europæiske gruppespil.

FC Midtjylland takker Christian Clarup for indsatsen og ønsker ham god vind fremadrettet.