Klubben

De udlejede FCM’ere: Årets U19-spiller udfolder sig i NordicBet Liga

I seneste sæson vandt Jonatan Lindekilde U19 Ligaen. Nu står den på seniorfodbold i landets næstbedste række, hvor han er startet som lyn og torden med fire målinvolveringer.

16/08/24
Jesper Hvid
Foto: Mphoto

– Det har været en god start, særligt i forhold til mål og assist. Det har været virkelig positivt at starte op i Fredericia med tre sejre i fire kampe mod gode hold. På alle måder har det været en god start.

Sådan fortæller Jonatan Lindekilde om begyndelsen på denne sæson. Den 18-årige midtbanespiller er draget til FC Fredericia på et lejeophold, der løber til næste sommer.

Jonatan Lindekilde udlejes til FC Fredericia

I holdets fire første kampe i NordicBet Liga har den tidligere akademispiller startet inde i dem alle, hvor han har gjort sig særligt bemærket med fire direkte målinvolveringer. To har han selv scoret, og de andre to har han haft næstsidste fod på.

Den gode pointhøst betyder også, at FC Fredericia i skrivende stund befinder sig på 2. pladsen i landets næstbedste række. Ligeledes er det også blevet til videre avancement i Oddset Pokalen for det fremadspillende Fredericia-mandskab.

– Det har været et godt match

I sæsonens første fem kampe har Fredericia passeret modstanderens målmand hele 20 gange, hvilket er et godt eksempel på den tilgang til spillet, som cheftræner Michael Hansen har.

De spillemæssige overvejelser er også noget, der har vægtet tungt for Jonatan Lindekilde, som i seneste sæson vandt U19-guld og blev kåret til årets U19-spiller i FC Midtjylland.

Awards på akademiet

– FC Fredericia er en god klub med en rigtig god trup og en dygtig stab. Her er der ambitioner om top-6 og godt spil, som betyder, at man gerne vil diktere spillet med bolden. Spillestilen passer rigtig godt til mig, så jeg synes, det er et godt match, siger den dynamiske midtbanespiller og sætter ord på det spillemæssige niveau:

– Niveauet er rigtig højt. Der er en masse dygtige spillere og en masse gode hold, som også har været oppe at konkurrere med Superliga-hold. Niveauet er godt til, hvor jeg er. Det er nogle dygtige fodboldspillere, jeg spiller og træner med, så niveauet har overrasket mig positivt.

En varm velkomst i klubben

Starten i en ny klub betyder også, at man som spiller skal indtræde i en ny trup. Men det er ikke noget, der har været en udfordring for den tidligere akademispiller. Snarere tværtimod.

– Alle har været rigtig gode til at tage imod mig. Det er en dejlig nem gruppe at falde ind i. Selve truppen er meget harmonisk, og alle kan med hinanden, så det har været nemt at falde til, fortæller Lindekilde.

Den 18-årige midtbanespiller er ikke den eneste FCM’er, der er udlejet til FC Fredericia i denne sæson. Daníel Freyr Kristjánsson, som senest spillede Youth League-kampe og fejrede U19-guld med Lindekilde, er også på leje i Fredericia.

Daníel Kristjánsson drager til Fredericia på lejeaftale

– Selvfølgelig er det rart at have en, man kender i forvejen. Vi har et godt sammenspil med hinanden både på og udenfor banen, så det er altid dejligt at have en, man kan læne sig lidt op ad, hvis man har brug for hjælp i en situation. På den måde kan vi støtte hinanden lidt, så det er dejligt, fortæller årets spiller på U19-holdet.

Et springbræt videre

Et lejeophold til FC Fredericia er ikke fremmede for unge spillere i FCM, og de to tidligere akademispillere går i fodsporene på nuværende og tidligere midtjyske profiler, der har betrådt græsset på fredericianske Monjasa Park. Fra den nuværende førsteholdstrup har både viceanfører Oliver Sørensen og målmand Elias Olafsson begge været en tur forbi FC Fredericia.

Det er også med henblik på at slå igennem i Midtjylland, at den 18-årige midtbanedynamo har besluttet sig for at tage på et lejeophold i FC Fredericia.

– Min største drøm er at slå igennem på Midtjyllands førstehold, og til det, synes jeg, at Fredericia er et godt step på vejen.

– Det var en beslutning om at få en masse seniorbold på højt niveau, en masse spilletid og en masse erfaring på en høj hylde, afslutter Lindekilde.

Overblik over udlejninger

Daníel Freyr Kristjánsson – FC Fredericia – 5 kampe
Jonatan Lindekilde – FC Fredericia – 4 kampe, 2 mål, 2 assists
Júnior Brumado – Coritiba FC – 1 kamp