Førsteholdet

De udlejede FCM’ere: Victor Lind høster værdifuld erfaring i Sverige

Den 19-årige offensivspiller taler positivt om opholdet i svensk fodbold, hvor han hidtil har fået masser af spilletid for IFK Norrköping. Senest fik han også debut på U21-landsholdet, hvor han i sin første startplads leverede en assist.

03/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I slutningen af vinterens transfervindue blev Victor Lind udlejet til IFK Norrköping for resten af kalenderåret. Her er det indtil videre blevet til fast spilletid for den 19-årige offensivspiller, der forleden scorede i 1-1-åbneren mod IK Sirius i den bedste svenske række, Allsvenskan.

– Jeg har fået en god start med både mål og assists. Jeg er faldet godt til på holdet med de nye spillere, så alt i alt er jeg en glad mand, fortæller Victor Lind, der i den netop afsluttede landsholdspause også debuterede for det danske U21-landshold.

– Det var dejligt lige at få krydset den af, indrømmer Victor Lind, som i første omgang agerede indskifter i de danske talenters nederlag til Ukraine, inden han startede inde og stod for en assist i 3-2-sejren over Schweiz.

I IFK Norrköping er Victor Lind blevet holdkammerater med tre landsmænd – heriblandt den tidligere FCM-akademist, Vito Hammershøy-Mistrati. Samtidig har holdet Glen Riddersholm i cheftrænersædet, hvorfor der er masser af tidligere midtjysk DNA i klubben.

– Der er tre danskere ud over mig, og så er resten egentlig svenskere, islændinge eller nordmænd. Der er et godt sammenhold på holdet, så det har været nemt at falde ind i hverdagen.

– Jeg havde ikke mødt Glen før, men han er en god træner. Han hjælper mig både på og udenfor banen, og han har da også fortalt om dengang, han vandt guld med Midtjylland, fortæller Victor Lind med et smil.

Jagter gennembruddet

Victor Lind debuterede for FC Midtjylland i juli 2021 i sejren over Celtic i Champions League-kvalifikationen. Sidenhen er det blevet til 40 kampe i den sort-røde trøje, men det store gennembrud har endnu ladet vente på sig.

Den skudstærke sønderjyde brænder for at slå igennem, og han håber opholdet i Sverige for alvor sætter skub i karrieren.

– Målsætningen er at spille et godt her, udvikle mig og blive klar til en endnu højere hylde. Jeg har naturligvis et håb om, at det kan blive i Midtjylland.

De udlejede FCM’ere: Bak har lagt på sit spil i Hobro

– Men jeg tager det hele, som det kommer. For mig handler det om at spille så godt som muligt og få flest muligt minutter på banen, siger Victor Lind.

Gode faciliteter og svensk fodboldfeber

Spurgt ind til faciliteterne og dagligdagen i IFK Norrköping fortæller Victor Lind følgende:

– Faciliteterne er gode her, og vi har et flot stadion med plads til næsten 20.000. Den helt store forskel er, at vi spiller på kunstgræs på hjemmebane, men derudover minder kulturen meget om det, jeg har været vant til i Danmark.

Samtidig roser U21-landsholdsspilleren den svenske fodboldfeber, og beskriver atmosfæren på de forskellige stadioner rundt om i landet som “vild”.

Udenfor banen er den tidligere akademispiller også faldet godt til i Norrköping – en by med knap 140.000 indbyggere beliggende knap to timers kørsel fra Stockholm.

– Jeg forstår alt i det svenske sprog og er også begyndt at have svensktimer, så jeg snakker det en lille smule. Nogle gange klemmer der sig da også lige et par svenske ord ind, siger Victor Lind, som fortsat holder kontakten med holdkammeraterne i FCM.

Overblik over udlejninger

Victor Lind – IFK Norrköping – 5 kampe, 2 mål
Sory Kaba – Cardiff City – 9 kampe, 4 mål
Nikolas Dyhr – KV Kortrijk
 – 0 kampe
Valdemar Birksø – FC Fredericia – 23 kampe
Oliver Olsen – FC Fredericia –
 22 kampe, 1 mål
Andreas Nibe – Næstved BK – 6 kampe
Obule Sunday Moses – CD Mafra U23 – 12 kampe
Pablo Ortiz – CD Mafra – 0 kampe
August Priske – Jong PSV – 21 kampe, 3 mål
Marrony – Fluminense FC – 15 kampe, 1 mål