Førsteholdet

De unge suger til sig i Holland

Victor Bak, Frederik Heiselberg og Andreas Nibe er en del af et ungt kuld, som er taget med førsteholdet på træningslejr i Holland.

04/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

For Victor Bak er det første gang, mens både Frederik Heiselberg og Andreas Nibe tidligere har været med FCM’s førsteholdstrup på træningslejr.

Fælles for dem alle er, at de i sidste sæson var en del af et stærkt U19-hold, som endte på en andenplads i Danmarks bedste ungdomsrække og var en del af holdets Youth League-kampagne.

Nu får de unge drenge chancen for at bide skeer med fodbold på allerhøjeste niveau, da de den næste uge er taget med førsteholdstruppen til Holland.

– Det er altid en god mulighed for at vise sig frem, når man er med på træningslejr. Det er fedt at prøve. Det hele er lidt mere professionelt, og det bør det jo også være. Her er styr på det, og man føler sig privilegeret over at opleve det, siger Victor Bak.

Den 18-årige forsvarsspiller fik sin førsteholdsdebut i 2021/2022-sæsonens sidste opgør, da han spillede en halvleg i 3-2-sejren over Randers FC.

– Man får smagt på det professionelle miljø på en anden måde end normalt, tilføjer den 19-årige midtbanespiller, Andreas Nibe.

Nederst i hierarkiet

De tre stortalenter er vant til at være nogle af profilerne på midtjydernes U19-hold, men i førsteholdstruppen står den på en anden hverdag, hvor drengene blandt andet skal samle bolde og materialer ind efter træning.

– Selvfølgelig er vi nederst i hierarkiet. Sådan er det også, når vi træner med til hverdag, så det er ikke noget, der betyder noget, siger Victor Bak, som bliver suppleret af det 19-årige angrebses, Frederik Heiselberg:

– Det gør på samme tid, at man bliver nødt til at være hundrede procent klar hver eneste træning. Det handler dog om at finde en god balance. Man skal ikke ville det for meget, men på samme tid skal man heller ikke være bange for at vise sig frem.

– Derudover er det en fin mulighed for at spille sig tættere på holdet. Vi får en masse taktisk fokus hernede og en masse gode træninger, siger Frederik Heiselberg.

Tættere på holdkammeraterne

Træningslejren bliver ikke kun brugt på at bevise sig på banen. En uges intenst samvær med resten af truppen har også sin betydning.

– Det er en god mulighed for at komme tættere på resten af holdet og dem, man ikke kender så godt, siger Andreas Nibe.

– På U19 stod man et andet sted i truppen, hvor man kendte alle. Her er vi nogle af de nyere ansigter på holdet, og derfor er det en god mulighed for os unge spillere at komme med her, lyder det fra Frederik Heiselberg.