Førsteholdet

Denil Castillo er ny mand i FC Midtjylland

Den 20-årige ecuadorianer skifter fra Shakhtar Donetsk til de danske mestre, hvor han har underskrevet en femårig aftale.

26/06/24
Mads Jakobsen
Foto: Augustine Akena

FC Midtjylland har købt den talentfulde ecuadorianske boks-til-boks-midtbanespiller Denil Castillo.

Den 20-årige sydamerikaner kom til Shakhtar Donetsk i sommer, hvorefter han blev udlejet til FK Partizan i den bedste serbiske række i januar. Her blev det til 15 kampe, to mål og et oplæg.

Castillo, der måler 189 cm, står noteret for 18 kampe for Ecuadors U20-landshold og har senest været samlet med A-landsholdet forud for Copa América, dog uden at blive udtaget til den endelige slutrundetrup.

I det midtjyske slutter han sig til mesterholdet, der står foran kvalifikation til Champions League. Fodbolddirektør Peter Sand glæder sig over tilføjelsen til truppen.

– Med Denil får vi en spiller, der tikker boksene af i forhold til det udtryk og den måde, vi gerne vil spille på. Han er en fysisk stærk 8’er med stor power, både med og uden bold. Han er hurtig og særdeles bevægelig, han evner at komme i feltet, og han dækker store områder af banen.

– Det er en spiller, der har været rift om. Vi har mærket konkurrence fra flere europæiske klubber og er naturligvis glade for at blive valgt til. Det bekræfter os i vores miljø og projekt, og nu glæder vi os til, at vi i fællesskab med Denil skal folde hans talent ud i Midtjylland, fortæller Peter Sand.

Inden skiftet til Shakhtar Donetsk optrådte Castillo for sin barndomsklub LDU Quito, hvor han fortsat havde sin seniordebut til gode.

– Giver mig altid fuldt ud

Ecuadorianeren er landet i det midtjyske og ser frem til at komme i gang.

– Jeg har sat mig godt ind i klubben og måden, de gør tingene på. Det er meget professionelt her, og faciliteterne er fremragende, fortæller Castillo og uddyber:

– Det er et attraktivt projekt at blive en del af. En stor klub, der har udviklet sig hurtigt og har ambitioner på den europæiske scene. Jeg tror på, at jeg kan tage store skridt i Midtjylland og bidrage til, at klubben når dens mål.

Inden sæsonpremieren i 3F Superliga venter gode uger på træningsbanen og en træningslejr i Østrig. Midtbanespilleren ser dog allerede frem til at spille på MCH Arena.

– Jeg er spændt på at komme på træningsbanen og glæder mig til at tage hul på sæsonen. Fansene kan forvente, at jeg altid giver mig fuldt ud, og jeg er her for at opnå. Vi skal genvinde mesterskabet og kvalificere os til Champions League. Det er det, vi alle ønsker.

Velkommen til Midtjylland, Denil!