Førsteholdet

– Der er endnu mere at gå på

Thomas Thomasberg om mandagens storsejr i Silkeborg, der bringer holdet op på en delt førsteplads i 3F Superliga.

27/11/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Thomas Thomasberg hæfter sig ved flere ting efter mandagens sejr på 4-1 i Silkeborg. Den midtjyske cheftræner var ikke tilfreds med spillet i 1. halvleg, men efter pausen fik man rådet bod på tingene og udnyttet at spille 11 mod 10.

Kampgennemgang, Heat Maps og statistikker

Om præstationen

– I kampens indledning fik Silkeborg os til at løbe efter dem, og vi begyndte at reagere på deres ting. Det er aldrig godt. Det, jeg særligt ikke brød mig om, var, at vi forsvarede feltet for dårligt den første halve time.

– Det var omvendt positivt, at vi scorede på en indøvet detalje efter indkast. Vi har på det seneste været i stort plus på dødbolde, så det er positivt, fordi det har betydning for, hvordan resultatet bliver.

– Måske var det godt for os, at vi blev vækket lidt af deres scoring før pausen. I 2. halvleg spiller vi til UG, og Silkeborg har ikke et forsøg på mål. Vi producerede et hav af chancer og spillede rigtig fint med bolden. Vi kom ind i nogle mellemrum, ligesom vi fandt punkter bredt. Det resulterede i en del muligheder og burde have givet endnu flere mål, siger Thomas Thomasberg.

Om indskifterne

– Jeg nyder ikke at skifte nogle ud i pausen, men de to, der kom ind, gjorde det godt. Vi ved, at når spillet bliver sat oppe omkring de andres felt, har Franculino en ekstraordinær målnæse, og den fik vi set igen i dag. Gigovic kom ind og gjorde det godt i vores genpres, og det er positivt, at der er så stor konkurrence på pladserne. Det har vi nydt godt af i en længere periode.

– Derudover var det positivt og velfortjent at kunne få Joel tilbage på banen efter hans skadespause.

Om jagten mod toppen

– Stimen (fem ligasejre i streg, ti kampe som ubesejret, red.) var nødvendig for at vi kunne komme derop, hvor vi er nu.

– De andre hold har lavet rigtig mange point, og både os og FCK har over to point i snit. Vi har lavet rigtig mange mål og slået de andre tophold; Nordsjælland sidste runde, Silkeborg i dag og FCK tidligere.

– Det er også positivt, at jeg faktisk ikke tænker, vi har toppet endnu hverken kollektivt eller individuelt. Der er spillere, som ikke har spillet særligt meget sammen endnu, så der er endnu mere at gå på. Nu skal vi slutte ordentligt af og så fortsætte i foråret, fortæller Thomas Thomasberg.

Om Martin Fraisl

Samtidig sendte Thomas Thomasberg sine tanker til Martin Fraisl, som måtte forlade banen kort før pausefløjt efter et uheldigt sammenstød.

Den østrigske målmand er ved bevidsthed, men bliver på hospitalet til observation natten over. Klubben vil orientere nærmere, når der er klarhed.