Førsteholdet

Det bemærkede vi mod FCK

Lørdagens 2-1-sejr over F.C. København betyder, at vi trækker fra i toppen af 3F Superliga. Nedenfor kan du læse fem ting, der er særligt værd at bemærke fra de 90 minutter.

15/09/24
Christian Rothausen

FCK bragte sig foran 0-1, og faktisk også 0-2 hvis ikke det havde været for et VAR-tjek med dertilhørende offside, men på en flot slutspurt sejrede Thomas Thomasbergs tropper 2-1 på et sydende og udsolgt MCH Arena.

Udover den flotte støtte fra lægterne bemærkede vi også fem andre ting. Læs med nedenfor og bliv klogere på de 90 minutter – og mere til.

17-3 i hjørnespark

Hjørnesparkene haglede ind på statistikken undervejs i kampen, og til slut stod den 17-3 i FC Midtjyllands favør.

Et uhørt højt antal for en fodboldkamp, og selvom der skulle kæmpes længe for det, blev det da også to dødbolde, der blev afgørende for sejren.

Først udnyttede Oliver Sørensen en omgang tjubang-fodbold efter et mislykket hjørnespark, inden Ousmane Diao ti minutter før tid slog det afgørende søm i kisten på FCK efter en nedfaldsbold – også via hjørnespark – i det lille felt.

Dyk endnu mere ned i tallene fra kampen

Den gode FCK-statistik fortsætter

FCM har godt styr på de københavnske rivaler, når det gælder kampene på eget græs.

Gør man status over de seneste 16 indbyrdes kampe på MCH Arena, tæller statistikken – efter lørdagens 2-1’er – 13 midtjyske sejre, to uafgjorte og en FCK-sejr.

Det seneste FCM-nederlag, som faldt i marts 2022, er også det eneste af slagsen i Herning mod hovedstadsklubben i otte år.

Mbabus debut

Den nye schweiziske højreback spillede samtlige 90 minutter og var tæt på at krone det med en scoring slutvejs i 1. halvleg. Generelt var præstationen opløftende, og med fem indlæg – tredjeflest af alle på banen – var Kevin Mbabu et aktivt islæt i det midtjyske angrebsspil.

– Det var fantastisk, og vi gjorde det, vi skulle, med en sejr foran fansene. Starten var svær, og vi formåede ikke at bringe den ønskede intensitet, men efter pausen viste vi et andet ansigt, sagde han efter opgøret og fortsatte:

– Vi scorede det afgørende mål lige nede foran endetribunen. Det var en fantastisk følelse. Der er meget mere i vente, og vi vil gøre alt for, at Midtjylland og fansene kan drømme sammen.

Hele interviewet med Kevin Mbabu

Mental styrke

Ousmane Diao var på mange måder billedet på den mentale styrke, FCM viste lørdag aften. Undervejs i 1. halvleg befandt det senegalesiske stortalents hånd sig i en unaturlig position og strejfede bolden i feltet, resulterende i et korrekt dømt straffespark.

Men sammen med resten af holdet arbejdede han sig op og tilbage i kampen for til slut at kunne lade sig hylde som matchvinder.

En påstand forsvarskollega og kaptajn, Mads Bech, udtrykte enighed i efter slutfløjt, da han blev interviewet på TV:

– Jeg synes, vi har vist det mange gange før. Vi er faktisk ret gode, når vi er bagud. Vi har lavet et par gode comebacks tidligere mod blandt andet Nordsjælland og Silkeborg. Det er den karakter, vi viser igen, og det er den fightervilje, vi har her i Midtjylland, lød det fra Mads Bech.

Fortsat ubesejrede

Otte kampe. Seks sejre. To uafgjorte. En målscore på 17:8.

Det har været en godkendt start på 3F Superliga-sæsonen, hvor FCM som det eneste hold fortsat er ubesejret i rækken. Faktisk har man ikke tabt en ligakamp siden den 29. april, svarende til 139 dage.

Nu venter en pokalkamp lige rundt om hjørnet, når Hillerød Fodbold tirsdag kl. 17.00 gæster MCH Arena. Du kan skaffe billet til opgøret nedenfor.

Billetsalg: Hillerød v FCM