Førsteholdet

– Det er nu, vi skal bygge på

Henrik Dalsgaard melder om en god fysisk forfatning efter første uge af pre-season, hvor holdets fokus er at bygge på og være klar til at komme buldrende fra start i den nye sæson.

30/06/23
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

Den første uge på træningsbanen nærmer sig sin afslutning, og på det nybyggede anlæg i Ikast kan Henrik Dalsgaard berette om godt humør og en stor tro på tingene:

– Det er dejligt at være tilbage. Vi har de her fuldstændig fantastiske faciliteter, så det har helt sikkert også været med til at give et ekstra boost. Det er virkelig, virkelig dejligt, og alle virker super motiverede, så det har været en god første uge, siger Henrik Dalsgaard.

Billedgalleri: Se det nye træningsanlæg

Den 33-årige forsvarsspiller er – trods sin fortid i både engelsk og belgisk fodbold samt på det danske landshold – imponeret over de opdaterede rammer i FC Midtjylland:

– Som helhed er det ekstraordinært. Da jeg spillede i Zulte Waregem havde vi faktisk noget lignende, men det var uden skole og ikke lige så stort. De havde også bygget et forholdsvis nyt kompleks, som man godt kan sammenligne. Men det her i Ikast er virkelig lækkert, og vi glæder os over at have vores daglige gang sådan et sted.

Tæt på hundrede procent

Henrik Dalsgaard sluttede den forgange sæson på sidelinjen med en skade, og derfor bliver FCM-kaptajnen monitoreret af den fysiske stab i opstartsfasen. Ikke desto mindre kan den rutinerede højreback melde sig tæt på hundrede procent:

– Det er gået hurtigere end forventet, så det er fantastisk at kunne træne med drengene igen. Jeg regner med at kunne træne fuldt med fra næste uge, hvor jeg forventer at være samme sted som de andre.

– Vi er meget tæt på, at jeg står, hvor jeg skal være, når der er blevet lagt lidt på formmæssigt, lyder det fra Henrik Dalsgaard.

– Vi skal være i toppen

Som altid får en masse unge spillere lov til at vise sig frem her i opstarten. Nogle taler dansk eller engelsk, mens andre er på mere fremmed grund.

Hvordan forsøger de mere erfarne af jer på holdet at hjælpe og bidrage til resten af truppen i den her periode?

– Det er derfor, vi har en anførergruppe; så der er flere, som kan hjælpe til. Her er Paulo (Paulinho, red.) for eksempel med og kan tage fat i de portugisisk-talende, som ikke er så gode til engelsk, så de også føler sig velkomne og forstår alt. De unge falder nemt ind, og alle har været skarpe og kommet med en masse gå-på-mod.

Nu venter der tre uger mere af pre-season, inden sæsonen skydes i gang på hjemmebane mod oprykkerne fra Hvidovre IF fredag den 21. juli. Alt, hvad spillerne gør nu, er for at stå skarpest muligt til den dag.

– Nøgleordet bliver en god start. Det giver noget selvtillid, og det kunne man se under Thomasberg, da vi fik den første sejr. Vi har fået etableret en solid base, og det har vi nogle uger til at få bygget på, fordi vi kan hundrede procent blive bedre. Vi skal være i toppen i år, så det handler om at være klar fra start, pointerer ‘Dalle’.

Fastlagte tidspunkter for Conference League 2. kvalifikationsrunde