Førsteholdet

Dobbelt målscorer: Det handler om at gribe chancen

Victor Lind fik sin første kamp fra start og kvitterede med to fuldtræffere mod Kjellerup. Angribertalentet sætter ord på kampen og pokalturneringens betydning.

23/09/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

18-årige Victor Lind var igen skarp og lavede sit tredje og fjerde mål på seniorniveau, da FCM sikkert spillede sig videre i Sydbank Pokalen med en 5-0-sejr over Kjellerup IF.

Det midtjyske mandskab skulle lige finde sig til rette i kampen, inden der kom hul på bylden efter en halv times spil.

– Det var en svær kamp i starten faktisk, hvor det var lidt kaotisk i første halvleg, og det gik lidt begge veje. Det gjaldt bare om at få et par mål hurtigst muligt, og de kom jo også, så alt i alt endte det med at være en rigtig god eftermiddag, beretter Victor Lind og fortsætter:

– Da vi først fik hul på bylden, gik det strygende. I anden halvleg kørte vi dem over, og 5-0 var ikke et mål for meget.

Sejren sender FC Midtjylland videre til 4. runde – eller 1/8-finalen – i Sydbank Pokalen, og det er en turnering, hvor Lind og co. jagter succes.

– Pokalturneringen betyder meget for os. Det er lidt en turnering for os unge, som får chancen fra start. Både spilleminutterne og sejren er dejlige at tage med videre, lyder det fra Victor Lind, som sætter ord på succeskriteriet:

– Vi skal vinde så mange titler som muligt. Så meget længere er den egentligt ikke. Nu har vi taget første skridt i pokalen, og så glæder vi os til at se, hvem den næste modstander er.

En drøm at være med her

Victor Linds sommerhalvår har været fyldt med højdepunkter.

Først skrev han under på en ny femårig kontrakt på sin 18-års fødselsdag tilbage i juni. I de dage vandt han og sidste sæsons ældste akademihold mesterskabet i U19 Ligaen, hvor Lind snuppede topscorertitlen.

En måned senere debuterede han på FC Midtjyllands førstehold mod Celtic, og ingen har glemt hans to første 3F Superliga-scoringer, som var decideret smukke, mod SønderjyskE og FC Nordsjælland.

Nu kan angriberkometen, hvis alder siger, at han stadig kan spille i U19 Ligaen, også kalde sig delt topscorer i truppen sammen med Evander, som også har scoret fire mål i sæsonen.

Kan du egentligt følge med selv?

– Jaja, svarer Lind som altid afslappet og uddyber:

– Det er dejligt, at der er så meget fodbold for tiden, og at det går godt. Det er jo det, jeg brænder for.

– Jeg havde ikke regnet med, at det hele ville gå så stærkt. Men det er bare fedt. Det er jo drømmen at være med her og gøre det godt på førsteholdet. Det handler om at gribe alle de chancer, jeg får, og det var dejligt at spille fra start i dag, afslutter Victor Lind, som altså scorede to mål i sin første kamp blandt de startende 11.

Inden Kjellerup-kampen havde Lind fået ni indhop, og hans mål pr. minut-ratio er ikke så ringe. Således har den unge frontløber scoret fire mål på 226 spilleminutter – altså et mål hvert 57. minut – i FCM-trøjen indtil videre.

Marrony efter debut: Vigtigt for mig

Du kan se FC Midtjylland i aktion igen på søndag kl. 14.00, når der venter en ny topkamp på MCH Arena mod Randers FC.

Europa League
onsdag 25/9 kl. 21:00
FC Midtjylland FCM
TSG Hoffenheim HOF
MCH Arena
Se program og køb billet