Akademiet

Drømmemål i vildt comeback: FCM avancerer i Youth League

U19 er klar til 1/8-finalen i Youth League efter en flot 3-2-sejr over Club Brugge, der ellers var foran 2-0 efter et kvarter. Læs hvordan det gik til og hør fra Kenneth Andersen her.

09/02/22
Jens Risom
Foto: Nicolai Berthelsen

Onsdag eftermiddag var der Youth League i Ikast, hvor belgiske Club Brugge gæstede FC Midtjyllands U19-mandskab i den såkaldte playoff-runde.

På forhånd var der lagt op til markant hårdere modstand end i de første to runder af ungdommens Champions League, hvor FCM overbevisende havde slået Rosenborg og Trabzonspor.

Det fik de unge FCM’ere også at mærke i kampens første kvarter, hvor Club Brugge straffede et par personlige fejl benhårdt og bragte sig foran 2-0.

FC Midtjylland-tropperne skulle lige samle sig selv og afgav fortsat et par muligheder, men efter en halv time vendte kampbilledet. Valdemar Andreasen reducerede på et fladt spark, og en udligning syntes pludselig indenfor rækkevidde allerede inden pausen.

Det blev dog ved lige ved og næsten, men efter pausen var der ingen til at stoppe den sprudlende midtjyske offensiv.

Først var det Aral Simsir, som rundede en håndfuld forsvarsspillere i en vild solotur, inden han køligt lagde udligningen i nettet. Et sandt drømmemål af den driblestærke offensivspiller.

Under ti minutter senere var det venstrebacken Mads Nybo, der skar det belgiske forsvar midtover med en stikning til Oscar Fraulo. Anføreren kom alene igennem og scorede sikkert.

Dermed var comebacket fuldendt, og de sidste 20 minutter skulle bruges på at køre sejren hjem. Brugge blev aldrig for alvor farlige i slutningen, men der var alligevel en forløsende jubel på banen og lægterne, da dommeren fløjtede af.

Dermed er FC Midtjylland nu klar til 1/8-finalen i Youth League. Der er lodtrækning på mandag.

Kenneth Andersen: Beviser noget for os som klub

U19-cheftræner Kenneth Andersen var naturligvis en tilfreds mand efter slutfløjtet.

– Jeg er mega stolt. Der skulle virkelig en flot præstation til for at slå en klassemodstander som Club Brugge, og det leverede drengene. At vi så ovenikøbet tager sejren efter sådan et comeback, gør kun følelsen endnu bedre, lyder det med et smil fra Kenneth Andersen.

– Club Brugge straffede to fejl, og sådan er det på det her niveau. Der skal drengene bare have kæmpe cadeau for at holde hovedet koldt og kæmpe sig tilbage i kampen. Reduceringen efter en halv time kom på et godt tidspunkt, og derfra var vi i kontrol, tilføjer han.

– I anden halvleg satte vi os for alvor på kampen og fik gjort nogle af de ting, som vi gerne ville rent spillemæssigt. Vi fik scoret et par gode kasser, og set over de 90 minutter var det ikke en ufortjent sejr. Vi er sindssygt glade for at være videre, siger Kenneth Andersen.

En række spillere i dagens holdopstilling var netop kommet hjem var træningslejr med førsteholdet, og flere af dem fik afgørende roller i dagens sejr over Club Brugge.

– At vi slår et så godt hold som Club Brugge, beviser noget for os som klub. Vi har ikke kunne træne med hele holdet samlet inden kampen, fordi flere spillere har været på træningslejr med førsteholdet, fortæller Kenneth Andersen og fortsætter:

– Alligevel kommer der en række velforberedte og fokuserede spillere hjem, og det er afgørende for, at vi kan lave så god en præstation. Så der skal lyde en kæmpe ros til førsteholdets trænerteam og den måde, de gør det på med vores unge spillere, og det viser også, at vores transitionsteam med Rene og Veller (transitionstræner Rene S. Andersen og Anders Veller, red.) i spidsen gør et fremragende stykke arbejde.

FC Midtjylland U19 – Club Brugge U19 3-2 (1-2)

3′ 0-1 Nusa
15′ 0-2 Nusa
32′ 1-2 Valdemar Byskov Andreasen
63′ 2-2 Aral Simsir
71′ 3-2 Oscar Fraulo

Tilskuertal: 499

Start XI: Nicholas Beetson, Pontus Texel, Mikkel Fischer, Ousmane Diomande, Mads Nybo, Oliver Sørensen, Andreas Nibe, Oscar Fraulo, Valdemar Andreasen, Gustav Christensen, Aral Simsir.