Førsteholdet

Elias Olafsson: Betyder meget at holde buret rent

Elias Olafsson sikrede sæsonens første clean sheet, da FC Midtjylland mandag aften slog Brøndby med 2-0. Den islandske målmand sætter ord på præstationen i denne artikel.

30/08/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Med en række solide redninger var Elias Olafsson en vigtig sidste skanse i mandagens udesejr over Brøndby. To gange nærmede hjemmeholdets spillere sig det midtjyske bur med farlige hovedstødsforsøg, men begge gange afviste den 22-årige målmand prompte.

Dreyer om succesfuld Capellas-start og 8’er-rolle

Elias Olafsson sætter ord på den vigtige sejr:

– Det var en stærk sejr på en svær udebane. Det var en virkelig god præstation, hvor alle spillere gjorde deres job. For mig personligt var det også dejligt at holde et clean sheet.

En hektisk lydkulisse udspillede sig fra første fløjt, og FCM-keeperen lægger vægt på holdets evne til at præstere trods den omkringliggende larm på Brøndby Stadion.

– At deltage i de her kampe er en af grundene til, man spiller fodbold. Man kan godt få lidt ekstra energi af lydkulissen, men det er meget forskelligt fra person til person. Under kampen fokuserer jeg ikke så meget på alt det, der foregår rundt omkring, men når man holder clean sheet, og dommeren først fløjter af, er det super fedt at vinde på Brøndby Stadion.

Vigtigt clean sheet

Udover sejren holdt midtjyderne også buret rent for første gang i sæsonen. Elias Olafsson startede sin 3F Superliga-karriere med fem clean sheets i streg, og derfor betyder det ekstra meget for den islandske målmand endnu engang at holde modstanderen fra at score i 90 minutter.

– Det betyder virkelig meget for mig. Både holdet og jeg har haft det svært i en periode, og det er bare dejligt at bygge på præstationerne nu. Det var en fed sejr mod et stærkt hold, siger Elias Olafsson og fortsætter:

– Der var ingen panik. Vi spillede bare bedre og fortsatte med at arbejde ud fra vores gameplan. Der var en winning mentality på holdet, og det var en fornøjelse at se.

Capellas: Spillerne gjorde det fantastisk