Klubben

En uofficiel FCM-kasket på Mallorca – en sæsonkortholders historie

Johnni Bøgelund bor i Løgstør, og hans bror bor i Randers, men det stopper dem ikke fra at have sæsonkort til MCH Arena. I tredje udgave af artikelserien om vores sæsonkortholdere kan du høre, hvorfor Johnni har sæsonkort hos FC Midtjylland.

01/08/21
Nicolai Jepsen Houe
Foto: FC Midtjylland

I FC Midtjylland findes der sæsonkortholdere med mange forskellige historier. Fælles for dem alle er dog kærligheden til klubben. Henover sommeren kan du i denne artikelserie høre forskellige historier fra nogle af vores sæsonkortholdere. I tredje udgave kan du møde Johnni Bøgelund fra Løgstør, der fortæller om, hvorfor han har sæsonkort til MCH Arena.

Hvem er Johnni Bøgelund?

Johnni er 53 år gammel og bor og arbejder til dagligt i Løgstør. Siden 2015 har Johnni og hans familie haft sæsonkort til MCH Arena, og de bruger kampene til at mødes og i fællesskab tage turen til Herning for at se fodbold.

Turen fra Løgstør tager ca. halvanden time, men Johnni gør et kort stop i Aars for at samle sin søn op, så de kan tage til fodbold sammen. På stadion mødes de ofte med Johnnis bror fra Randers og ser kampen sammen fra C.C. Contractor-tribunen. Familien samles altså fra nær og fjern for at se FC Midtjylland spille.

Johnni har Premium-sæsonkort på månedligt abonnement, da han ønsker at have muligheden for også at se de europæiske kvalifikationskampe, og han vil gerne betale lidt ekstra for muligheden. Johnni har sæsonkort, fordi han elsker fællesskabet på MCH Arena.

– Jeg kan godt lide, at hele regionen bakker op om klubben. Man føler sig som en stor familie, når man kommer herned. Desuden kan jeg også rigtigt godt lide, at man kan videregive sine billetter. Det har vi indimellem brug for, når nu vi bor lidt længere væk.

Johnnis arbejdsplads ligger lige omkring Nibe og er derfor i AaB-territorium. Det giver anledning til venskabelige drillerier på arbejdspladsen, hvor Johnni er den eneste FCM-fan mod AaB-kollegerne.

– Sidst vi vandt mesterskabet, mødte jeg tidligt ind og hang FCM-flag og -trøjer op i vores kantine. Det håber jeg på snart at kunne gøre igen.

Pokalfinale med Don Ø

Johnni nævner selv det første mesterskab og United-kampen som nogle af højdepunkterne i hans tid som fan. Dog mener han, at pokalfinalesejren mod Brøndby er hans yndlings FCM-oplevelse.

– Vi kørte fem mand afsted kl. 6.00 om morgenen, og hele vejen til København mødte vi midtjyder på rastepladserne. Der var bare en fantastisk stemning den dag.

Til gengæld var vejret ikke fantastisk på pokalfinaledagen. Derfor valgte Johnni og familien at finde tørvejr på en bar forud for kampen.

– Ude foran baren møder vi Don Ø, som fortalte, at han også holdte med FC Midtjylland den dag. Han ville ikke have, at Brøndby skulle have flere titler, og det fik de jo heller ikke, fortæller Johnni med et smil på læben.

Johnni fortæller desuden, at han denne dag håbede ekstra meget på gode oplevelser til Jesper Hansen og Awer Mabil, som på dette tidspunkt begge havde oplevet tragedier i familien.

Fra Ikast FS til FC Midtjylland

Johnnis faster bor i Tylstrup, og det er igennem besøgene hos hende, at Johnni i sin tid fik et forhold til Ikast FS. Et forhold, som har holdt ved lige siden. Johnni fortæller blandt andet, at han var med i Parken i 1986, hvor Ikast FS taber pokalfinalen 2-1 til B1903.

Den senere fusion mellem Ikast FS og Herning Fremad var også noget, Johnni så som positivt. Kort efter fusionen var han en tur på den spanske solskinsø Mallorca.

– Jeg mødte en gadesælger på Mallorca og fik ham til at sy “FCM” på min kasket. Og det var altså før, at der fandtes merchandise af nogen art, fortæller Johnni.

FC Midtjylland er nået langt siden 1999, og Johnni husker især også en kamp i mesterskabssæsonen 2017/2018, hvor midtjyderne kommer bagud 2-0 mod F.C. København på MCH Arena, men ender med at vinde kampen 3-2.

– Det er en kamp, jeg tænker tilbage på, når vi har modgang, for den dag kunne alt lade sig gøre.

Johnni ser positivt på denne sæson og glæder sig især til opgørene mod Viborg FF, men han erkender også, at der er forbedringspunkter i truppen. Han mener dog fortsat, at det er sandsynligt, at FC Midtjylland kan tage endnu et mesterskab – denne gang med den passionerede Bo Henriksen som styrmand.