Førsteholdet

– Energien bliver afgørende

Brian Priske og Alexander Scholz satte på pressemødet før kampen mod Atalanta ord på forventninger til Champions League-opgøret.

30/11/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Som vanligt forud for Champions League-kampene er der pressemøde dagen før opgøret. Denne gang foregik det på Gewiss Stadium i Bergamo, hvor Atalanta holder til.

Grundet Erik Sviatchenkos karantæne vikarierer forsvarsmakkeren Alexander Scholz som anfører, og derfor var han også med på dagens pressemøde, og han talte blandt andet om lærdommene i det første møde med Atalanta, hvor italienerne sejrede med 4-0.

– Vi fik en hård velkomst. Vi lærte det på den hårde måde, kan man sige. De straffede os. Men vi tog også en masse med derfra og spillede to gode kampe efterfølgende, fortæller Alexander Scholz og uddyber:

– Senest spillede vi en mindre god kamp, og det er klart, at vi selvfølgelig vil forsøge at rette op på det i morgen. Vi skal være klar på power og få tanket så meget energi som muligt. De har været inde i samme stramme program som os, og de er heller ikke en klub, der har været vant til at have sådan et program, så jeg tror kampen, bliver afgjort på energien.

Den fjerde kamp på ti dage

FC Midtjylland er midt i et kompakt slutprogram i 2020 ni kampe på 29 dage. Det betyder dog ikke, at kampen mod Atalanta nedprioriteres på trods af, at muligheden for avancement fra gruppen er forduftet.

– Kampen prioriteres lige så højt, som vi hele tiden har gjort det. Jeg tror ikke, vi er i en position, hvor vi kan tillade os at negligere nogen kampe. Vi har hele tiden sagt, at Superligaen selvfølgelig er vores levebrød, og det, som er allervigtigst for os, er at blive mestre igen i 2021, pointerer Brian Priske og fortsætter:

– Når det er sagt for alle, der følger Midtjylland og Champions League, så forpligter det. Det forpligter at være i gruppespillet af den her kaliber, og det har vi hverken tid eller råd til at negligere.

Cheftræneren er optimistisk forud for opgøret på trods af det tætte program og understreger, at det samme gælder for den italienske modstander.

– Vi veksler så godt vi kan i forhold til at skulle præstere hver tredje dag. Det er den fjerde kamp på ti dage.  Det er de vilkår, vi lever under, og som Atalanta også gør. Det handler om at få bragt noget energi ind i morgen, og så tror jeg på, at vi kan gøre en god figur, lyder det fra Brian Priske.

Følg kampen

Der er kampstart tirsdag aften i Bergamo kl. 21.00. Du kan se opgøret på TV3+ og Viaplay med optakt fra kl. 19.30 eller følge kampen i tekst på FC Midtjyllands Twitter.

Som altid er der masser af statistik tilgængeligt i matchcenteret på fcm.dk og i FCM-appen, så du kan have endnu mere indsigt i kampens udvikling ved at følge med der.

Matchcenter Atalanta – FCM