Førsteholdet

Erik Sviatchenko evaluerer på AaB-nederlag

Anfører Erik Sviatchenko kommenterer på søndagens hjemmebanenederlag til AaB, hvor FCM trods chance- og spilovertag tabte med 2-0.

04/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland tabte søndag 2-0 til AaB på MCH Arena i Albert Capellas’ første hjemmekamp i spidsen for midtjyderne.

FCM blev straffet af kyniske AaB

Anfører Erik Sviatchenko sætter ord på nederlaget, som kom efter en kamp, hvor FCM dominerede i spil og chancer, men ikke formåede at sparke bolden i mål.

– Vi havde en god fornemmelse efter den første kamp under den nye træner, og alle havde egentlig en følelse af, at nu ville vi komme buldrende derudaf. I dag blev vi bremset lidt igen, men vi skal også huske at tage de gode ting med, siger Erik Sviatchenko.

FCM dominerede på bolden, hvor holdet havde 65,4 procent af boldbesiddelsen. Samtidig leverede midtjyderne 1,58 Expected Goals i kampen, mens AaB noterede sig for 0,56.

– Jeg er ærgerlig over, at vi indkasserer til 2-0. Det gør, at kampen bliver sværere at vinde. Havde det været 1-0 til slut, ville der have været god mulighed for, at vi kunne have gjort et eller andet. Det var hele tiden lige ved og næsten, siger Erik Sviatchenko.

Manglende skarphed

Stik imod FCM’s seneste kampe manglede holdet søndag kynisme foran mål. Særligt i 2. halvleg var midtjyderne pågående, og både Pione Sisto, Evander og Anders Dreyer var tæt på ad flere omgange, men den sidste skarphed manglede.

– I nogle sekvenser skal vi være en lille smule dygtigere i vores beslutninger, mens vi andre gange kommer rigtig godt ned bag dem og får smidt et farligt indlæg på tværs. Mange ting er lige ved og næsten, mens andet godt kan blive bedre, siger Erik Sviatchenko og fortsætter:

– Vi gør alt, hvad vi kan. Lige nu skal vi lære så hurtigt som muligt, og der vil komme nogle bump på vejen. Det er dog ærgerligt, at det kommer lige efter en rigtig god præstation mod Brøndby.

FCM’s næste opgør er på torsdag, når midtjyderne gæster Sturm Graz i Europa League-gruppespillets åbningsrunde.