Førsteholdet

Evander kåret til årets spiller: Jeg er blevet mere komplet

Evander sætter ord på en stor individuel sæson, som har kastet 17 mål, 11 oplæg og titlen som årets spiller i FC Midtjylland af sig.

01/06/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Traditionen tro er der ved sæsonafslutningen blevet uddelt individuelle priser i FC Midtjylland, som tildeles af den sportslige ledelse og trænerstaben.

Her snuppede Evander titlen som årets spiller.

– Det er en dejlig anerkendelse at få. Jeg vil mene, at det personligt er den bedste sæson i min karriere, og det har været en god følelse at gå på banen med masser af selvtillid. Det bedste havde selvfølgelig været at vinde mesterskabet, men jeg er glad for, at vi sluttede af med at vinde pokalturneringen, fortæller Evander.

Det er snart fire år siden, at det daværende brasilianske stortalent rykkede tværs over Atlanterhavet og iførte sig FCM-trøjen for første gang.

– Det er en naturlig udvikling, når man arbejder hårdt gennem så lang tid, at mit individuelle niveau er steget. Samtidig er jeg blevet en mere komplet spiller, hvor jeg især defensivt har lagt flere lag på mit spil, pointerer Evander og tilføjer:

– Da jeg kom til Midtjylland, havde jeg en mere offensiv rolle og lå længere fremme på banen. Jeg har lært meget de sidste par år, så der skal lyde en stor tak til trænerteamet, der har været med til at udvikle mig. Men jeg tror på, at jeg kan blive endnu bedre.

Trods sin mere tilbagetrukne position i forhold til tidligere i karrieren har Evander i den forgangne sæson scoret 17 mål, og det er ny personlig rekord for den brasilianske profil.

Ovenikøbet har den brasilianske kreatør leveret 11 oplæg, og det er ligeledes det højeste antal i karrieren.

– Mit spark har altid været en af mine største forcer. Selvom jeg har spillet længere tilbage på banen, har jeg stadig haft en stor rolle i det offensive, og det er altid rart at bidrage til holdet med mål og assists, siger Evander, som rundede sæsonen af ved at afgøre straffesparkskonkurrencen i pokalfinalen.

Den 23-årige brasilianer er nu gået på velfortjent sommerferie efter en lang sæson.

– Det bliver rart at trække stikket lidt. Det har været en hektisk sæson med mange kampe, så jeg glæder mig til at komme hjem til Brasilien og være sammen med venner og familie. Samtidig skal der bygges op til en ny sæson, der også bliver meget spændende, afslutter Evander.

Sommeropstart 2022

Udover titlen som årets spiller blev Evander med de 17 sæsontræffere også årets topscorer.