Førsteholdet

FC Midtjylland henter Kristoffer Askildsen

Den 23-årige norske midtbanespiller skifter til FC Midtjylland på en fireårig aftale. Han kommer med 50 kampe i Serie A på CV'et og skal nu tage kampen op på de danske mestres midtbane.

11/07/24
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

Kristoffer Askildsen fik sin fodboldopvækst i norske Stabæk, men som 19-årig gik turen til Italien og Sampdoria. Siden da er det blevet til 50 kampe i støvlelandets bedste fodboldrække, Serie A, samt 18 kampe i den næstbedste række, Serie B.

Men nu venter nye udfordringer for den 23-årige midtbanemand, der skifter til FC Midtjylland på en kontrakt til sommeren 2028.

– Kristoffer er en spiller, vi har kendt i lang tid – faktisk siden han var ungdomsspiller i Stabæk. Han er 1,90 meter høj, men hurtig i forhold til sin størrelse, bevæger sig godt og er dygtig i presspillet. Han er en type, der passer rigtig godt ind i vores spillestil, udtaler fodbolddirektør Peter Sand og fortsætter:

– Vi er overbeviste om hans potentiale, og det skal vi nu forløse sammen. Vi går ind i et efterår med masser af kampe, og Kristoffer styrker både kvaliteten og bredden på holdet. De seneste uger har Kristoffer vist sig godt frem, og han har bekræftet os i, at han er en, vi skal satse på.

Stor tro på projektet

Det nye ansigt i det midtjyske glæder sig over at kunne trække den sort-røde trøje over hovedet efter de seneste uger, hvor parterne har set hinanden an.

– De seneste uger er jeg blevet bekræftet i det, jeg er blevet fortalt om klubben; det hele føles som en familie. Vi har haft nogle gode træninger, niveauet er højt, og selvom jeg kommer fra en klub i Italien, ser jeg det på mange måder som et skridt op.

– Jeg tog tidligt til Italien og har haft fire år der. Det startede godt, men den sidste tid gik ikke som håbet. Jeg ved, at Midtjylland har været interesseret i mig i nogle år, så jeg er glad for, at alt er faldet på plads. Min tro på, at jeg kan kickstarte min karriere her, er stor.

– Som spiller elsker jeg at kæmpe for holdet; en boks-til-boks-midtbanespiller, der er dygtig med bolden og god i duelspillet. Selvom jeg ikke har scoret mange mål i min karriere, synes jeg personligt, at jeg har et fornuftigt skud, så forhåbentligt kommer det til at ske oftere, fortæller Kristoffer Askildsen med et smil.

Den løbestærke midtbanemotor lægger ikke skjul på forventningerne til de næste år i dansk fodbold.

– Jeg ser det bestemt som muligt kunne vinde ligaen igen, pokalen også, og komme i Champions League. Når man ser på de spillere, vi har, tror jeg på, at vi kan opnå store resultater. Midtjylland tilbyder en samlet pakke, der passer mig utroligt godt, siger Kristoffer Askildsen.

Kristoffer Askildsen skiftede fra barndomsklubben Stabæk til Sampdoria i januar 2020, hvor det blev til i alt 52 kampe. I 2022/23-sæsonen var Askildsen desuden udlejet til den italienske Serie A-klub, Lecce, med 21 optrædener til følge.

Nordmanden har én A-landskamp og 30 ungdomslandskampe for sin nation på CV’et.