Akademiet

FC Midtjylland henter skudstærkt midtbanetalent

Fysisk- og skudstærke August Skyttehave skifter fra Silkeborg IF til FC Midtjylland, hvor han skriver under på en kontrakt med akademiet. Nedenfor kan du lære ham bedre at kende.

06/04/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

August Skyttehave er et 15-årigt midtbanetalent, som både kan folde sig ud centralt i banen og på kantpositionen.

Han har tidligere spillet i AGF, Silkeborg IF og HOG Hinnerup, ligesom han også førhen har været tilknyttet FC Midtjylland. Nu vender han tilbage til det midtjyske, hvor han har skrevet under på sin første aftale.

Hvad betyder det for dig at skrive under på den her kontrakt?

– Det er en kæmpe drengedrøm, som er gået i opfyldelse. At skrive under på en kontrakt er jo det, jeg drømte om, da jeg rendte rundt og spillede i haven som lille. Samtidig ved jeg, at det kun er et lille skridt på vejen, men det betyder meget for mig, fortæller August.

Hvorfor har du valgt lige netop FC Midtjylland?

– Jeg har jo spillet i både AGF og Silkeborg IF tidligere. Nu er jeg i FCM, fordi jeg sidder med en følelse af, at jeg kommer til et mere professionelt setup og samtidig en klub, der har en stor tro på mig og mine evner.

Hvad ønsker du at forbedre i dit spil i løbet af de næste år?

– Jeg vil gerne forbedre mine færdigheder på bolden, så mine medspillere altid er trygge ved at give kuglen til mig. Jeg er også sikker på, at det vil være med til at hjælpe mig med at opnå mit helt store mål; nemlig en dag at komme til udlandet og spille.

Hvilken professionel fodboldspiller minder en smule om dig – og hvorfor?

– Hvis jeg skal sammenligne mig selv med en anden spiller, vil det være en blanding mellem Christian Eriksen og Pierre-Emile Højbjerg. Jeg nævner de her to, fordi jeg har et fint blik for spillet, men samtidig en god fightervilje, siger August.

Akademichef Flemming Broe siger følgende om August Skyttehave:

– August har en fremragende sparketeknik, hvor han med sit venstreben udgør en stor trussel. Han har samtidig en god pasningsfod og et godt blik for spillet fremad banen. Derudover er han dygtig til at orientere sig, ligesom han besidder et stort fysisk potentiale.

– Vi har at gøre med en ung spiller, som har en dedikeret tilgang til sin egen udvikling, og derfor tror vi på, at han kan tage store skridt de kommende år. Vi er glade for, at August har valgt at skifte til FC Midtjylland, fortæller Flemming Broe.