Førsteholdet

FC Midtjylland køber Ousmane Diao

Den 20-årige senegalesiske forsvarsspiller har skrevet under på en femårig aftale med de danske mestre.

27/06/24
Mads Jakobsen
Foto: Augustine Akena

FC Midtjylland opruster i defensiven, hvor den senegalesiske U-landsholdsanfører, Ousmane Diao, har sat sin underskrift på en aftale gældende indtil sommeren 2029.

– Ousmane er en yderst talentfuld forsvarsspiller, der allerede har markeret sig på seniorniveau, fortæller fodbolddirektør Peter Sand og uddyber:

– Han er aggressiv og intelligent i sine en mod en-dueller. Når vi kigger på ham, så har han den rette kombination af intensitet og hårdhed i sit spil, som suppleres af hurtighed og kvalitet på bolden. Det matcher vores spillestil rigtig godt.

Diao skiftede fra AF Darou Salam i Senegal til C.D. Mafra i januar 2023 og har siden optrådt 46 gange i den næstbedste portugisiske række, Liga Sabseg.

Tiltrukket af klubben og filosofien

Efter halvandet år i Portugal skal Diao nu prøve kræfter med 3F Superliga og Champions League-kvalifikation. Den 187 centimeter høje højrebenede midterforsvarer ser frem til de nye udfordringer.

– Jeg kunne mærke, at FC Midtjylland ville mig, og jeg er imponeret af klubben og filosofien. Der er fantastiske rammer, de drømmer stort og giver unge spillere muligheden for at bryde igennem. Samtidig praktiseres en spillestil, hvor mine kompetencer passer godt ind, fortæller Ousmane Diao.

Skiftet fra Afrika til Europa har ikke været en dans på roser, men med god hjælpe fra kollegerne i C.D. Mafra har den nyslåede FCM’er fundet sig til rette i sin fodboldkarriere.

– Det var svært i starten, men jeg arbejdede hårdt for at integrere mig og lære engelsk. Jeg fik god hjælp og opbakning af trænerne og mine medspillere, og den samme ånd mærker jeg her i Midtjylland.

– Nu står jeg foran en spændende sæson, hvor jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at vinde en plads på holdet. Konkurrencen er enorm, men sådan skal det være, og jeg har fortsat meget at lære. Jeg kan blive dygtigere i alle spillets facetter, lyder det ydmygt fra den unge senegaleser.

Diao tiltræder på en femårig aftale fra den 1. juli 2024.

Velkommen til FC Midtjylland, Ousmane!