Klubben

FC Midtjylland leverer trecifret millionoverskud for 22/23

FC Midtjylland afslutter regnskabsåret 2022/23 med et overskud på godt 110 millioner kroner før skat. Det er klubbens bedste regnskab nogensinde.

12/10/23
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

På banen huskes 22/23-sæonen blandt andet for en flot europæisk kampagne med 5-1-sejren over de italienske vicemestre fra S.S. Lazio og videre avancement fra en svær Europa League-gruppe, der betød, at FC Midtjylland avancerede til en placering som nummer 63 på UEFA’s klubrangliste.

I 3F Superliga leverede holdet under forventningerne, men formåede alligevel at sikre en plads i den europæiske kvalifikation, da Viborg FF blev besejret i play-off.

Økonomisk kan FC Midtjylland se tilbage på det bedste regnskabsår i klubbens historie, idet årets resultat er et overskud på 109,9 millioner kroner før skat. Det er fjerde gang over de seneste fem år, at klubben kan fremvise sorte tal på bundlinjen, og der er genereret et samlet overskud på 206,6 millioner kroner før skat i perioden.

FC Midtjylland havde en egenkapital på 398 millioner kroner ved årsregnskabets afslutning mod 307,5 millioner kroner sidste år.

Et solidt fundament

Rekordregnskabet for 22/23 er et resultat af store spillersalg, en flot europæisk kampagne og stigende kommercielle indtægter. Det vækker glæde hos administrerende direktør Claus Steinlein.

– Overskuddet bunder i hårdt, målrettet arbejde og det fundament, vi har bygget i FC Midtjylland, hvor vi både sportsligt og kommercielt har skabt vækst med afsæt i Vision 2025.

– De sidste år har vi øget vores sportslige budget, samtidig med at vi har investeret i strategiske projekter, heriblandt klubbens faciliteter og infrastruktur. Det kan vi gøre på baggrund af vores økonomiske fundament og den loyale opbakning, vi har fra vores bagland.

I indeværende sæson glippede FC Midtjylland kvalifikationen til et europæisk gruppespil for første gang i fire år, og det betyder, at der i det kommende regnskabsår vil mangle indtægter fra UEFA og de dertilhørende kampe. På den baggrund forventer FC Midtjylland et resultat før skat for 2023/24 i niveauet 0 kroner. Klubbens administrerende direktør ser alligevel positivt på fremtiden.

– Vi har lavet store investeringer i vores fremtid; vi har et træningsanlæg i international klasse, mens en udvidelse af MCH Arena er på vej. FC Midtjylland kommer også i fremtiden til at stå stærkt i det europæiske fodboldlandskab, udtaler Claus Steinlein.

I sommer flyttede FC Midtjyllands førstehold, akademi og ISI Idrætfriskole Guldminen ind i det nye træningsanlæg, Dream 99, i Ikast. I foråret 2024 er stadionudvidelsen med nye skybokse og loungefaciliteter samt en stor overdækket fanzone klar til indvielse.

Årsrapporten 22/23

Du kan læse hele årsrapporten for det forgangne regnskabsår her.

Læs årsrapporten her