Klubben

FCM Awards 20/21

Se hvem der løb med titlerne som Årets Spiller, Årets Topscorer og Årets Fund.

24/05/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Traditionen tro er der blevet uddelt tre interne priser i FC Midtjylland i forbindelse med afslutningen på sæsonen.

Det er trænerstaben og den sportslige ledelse, som har valgt vinderne af de tre priser på baggrund af præstationerne i den netop overståede sæson.

Sportschef Svend Graversen sætter ord på valget af de tre vindere.

Årets Spiller: Alexander Scholz

Årets Spiller er Alexander Scholz, som netop har spillet sin tredje sæson i FC Midtjylland. Med ti og flere særdeles vigtige scoringer i Champions League har ‘Scholle’ ikke bare været en vigtig brik for defensiven, men også en afgørende faktor offensivt.

Udover at være den næstmest scorende i truppen har Scholz også spillet flest minutter af alle FCM-spillere i sæsonen.

– Scholz er en spiller med stor karisma både indenfor og udenfor kridtstregerne, og det har vi nydt godt af i tre år nu. Han har forbedret sit forsvarsspil, og han giver så meget til offensiven ved at bringe bolden fremad banen, som kun meget få forsvarsspillere kan gøre. Der er ingen tvivl om, at han har sat et kæmpe aftryk på sæsonen, fortæller Svend Graversen om valget af Alexander Scholz som Årets Spiller.

Årets Topscorer: Sory Kaba

Prisen som Årets Topscorer giver i højere grad sig selv. Med 14 fuldtræffere i løbet af sæsonen nupper den guineanske frontløber titlen som topscorer. Kaba har i øvrigt lavet seks assists i 20/21-sæsonen.

– Kaba har scoret 11 mål i ligaen og to i pokalturneringen, men vigtigst af alt et fantastisk og yderst vigtigt mål mod Slavia Prag. Det vendte kampen og var en stor årsag til, at vi kom i gruppespillet i Champions League. Han har forbedret sig gennem masser af træning og lagt på i sine afslutningsfærdigheder, siger Svend Graversen om Kabas sæson.

Årets Fund: Gustav Isaksen

Årets Fund går til et ungt talent, som har brudt igennem på førsteholdet i løbet af sæsonen.

Prisen går i år til 20-årige Gustav Isaksen, som udover Champions League-debut i efteråret for alvor har budt sig til i foråret, hvor han har scoret sine tre første mål på seniorniveau.

– Gustav er en lokal spiller, som kom ind i Midtjylland-miljøet i en ung alder. Siden har han taget nogle gevaldige skridt, og han har hele vejen igennem været super passioneret både på og udenfor banen. Nu har han i den grad fået sit gennembrud på seniorplan. Jeg er helt sikker på, at vi kun har set det første af ham på den her scene, for han har et kæmpe potentiale, understreger Svend Graversen.

Tillykke til de tre vindere.