Kvindefodbold

FCM Kvindefodbold sigter mod Gjensidige Kvindeligaen

Fra den 1. juli 2024 er kvinde- og pigefodbold en del af FC Midtjylland. Sportschef Anders Madsen ser på fremtiden med store ambitioner.

01/07/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

FCM Kvindefodbold er fra dags dato en realitet.

I august 2023 annoncerede FC Midtjylland et nyt strategisk indsatsområde i klubben i form af kvinde- og pigefodbold.

Sidenhen er en samarbejdsaftale om en overbygning mellem FC Midtjylland og Vildbjerg SF blevet vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling i Vildbjerg SF og de øvrige moderklubber, Herning Fremad og Ikast FC. Derefter blev aftalen godkendt af DBU.

FC Midtjylland Kvindefodbold er en realitet

Samarbejdsaftalen betyder, at FC Midtjylland overtager Vildbjerg SF’s licens, og dermed vil talentholdene U13, U14, U16 og U19 samt førsteholdet bære FCM-logoet fra den 1. juli 2024.

1. division på plakaten

I den netop overståede forårssæson vandt Vildbjergs kvindehold 1. Divisions slutspil, som de kvalificerede sig til ved at at vinde deres pulje i 2. Division i efteråret.

Resultaterne fra den forgangne sæson betyder, at FCM’s senior kvindehold i det kommende efterår spiller med i kvindernes 1. Division.

Vildbjerg SF’s sportschef, Anders Madsen, ser tilbage på en sæson, der særlig var præget af talentudvikling.

– Vores sæson starter med, at vi træffer den strategiske beslutning om at rykke mange unge spillere op på førsteholdet. Vi har ved sæsonstart 13 U19-spillere i vores førsteholdstrup, og det har vist sig at være det rigtige for os.

– De unge spillere har fået en masse seniorkampe, og de har flyttet sig, både individuelt, men også som hold. Vi har vundet mange fodboldkampe, som vi selvfølgelig er glade for, men vi har vigtigst af alt set en udvikling i vores spil, og vi kan se på vores fysiske tal, at vi også har flyttet os. Det har været en god investering at satse på vores unge spillere, og jeg er sikker på, at det er noget, som får en positiv effekt efter sommerferien, fortæller Anders Madsen.

Vejen til Gjensidige Kvindeligaen

Den kommende sæson står på 1. Division for FCM Kvindefodbold, hvor man i efteråret duellerer med syv andre klubber om de fire øverste pladser, der giver adgang til Gjensidige Kvindeligas kvalifikationsspil.

I et eventuelt kvalifikationsspil mødes de fire øverste hold fra 1. Division og de to nederste fra Gjensidige Kvindeligaen, som spiller om de to øverste pladser. Kampene spilles i foråret, og de to bedste hold rykker op i den bedste danske række.

Hos sportschefen er ambitionerne for den kommende sæson store.

– På førsteholdsniveau er ambitionen, at vi skal rykke op i Gjensidige Kvindeliga i den nye sæson.

– Nu er vi et FC Midtjylland-hold, og derfor er det vigtigt, at vi er intense, aggressive og fremadrettet i den måde, vi spiller på. Det kræver stor intensitet i vores træningspas og generelle træningsmiljø. Med det høje antal af unge spillere i truppen er det vigtigt for vores trænerstab at opretholde et kompetitivt og intenst træningsmiljø, så de kan udvikle sig på den bedst mulige måde, siger Anders Madsen.

Overgangen fra Vildbjerg SF til FCM betyder også ændringer i organisationens setup.

FC Midtjylland Kvindefodbold styrker den kommercielle indsats

– Vi vækster markant den 1. juli, og med det øgede budget har vi valgt at investere en del i vores setup. Vi går fra kun at have tre ansatte på deltid til 11 deltidsmedarbejdere og én på fuldtid. Det gør vi, fordi den regionale talentudvikling skal være vores store fokusområde. Derfor har vi brugt midlerne, ikke bare på førsteholdet, men på hele organisationen. Vi skal have en så god talentudvikling, at vi bliver ved med at udvikle spillere. Dermed bliver den øgede omsætning til en meget bredere investering end udelukkende med fokus på førsteholdet, udtaler Anders Madsen.

Den nuværende cheftræner, Steen Gravgaard, fortsætter i sin rolle i spidsen for seniorholdet.

Klar til den nye sæson

Forberedelserne til den nye sæson er gået i gang, og man har haft travlt med at få de sidste ting på plads i det midtjyske. Den 17. juni annoncerede man hele ni kontraktunderskrifter. Det kunne man følge op den 23. juni, hvor FCM Kvindefodbold annoncerede yderligere seks kontrakter. Dermed er truppen ved at være klar til den kommende sæson.

FCM Kvindefodbolds vej mod Gjensidige Kvindeligaen kan følges på fcm.dk, hvor vi publicerer nyheder og opdateringer fra hele Midtjyllands kvindehold, samt på Facebook.