Klubben

FCM sætter fokus på soldaterveteraner mod Viborg

FC Midtjylland vil endnu engang være blandt værterne til det landsdækkende arrangement, Veteran Match, hvis formål er at støtte og bidrage til at få soldaterveteraner tilbage til et godt liv.

29/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FCM sætter fokus på soldaterveteraner, når MCH Arena søndag danner ramme om rivalopgøret mod Viborg FF. Her vil soldaterveteraner og deres familier blive inviteret gratis til fodbold i Herning.

Formålet med Veteran Match, der blev etableret i 2020, er at hjælpe danske veteraner på rette vej i det civile liv såvel som på arbejdsmarkedet. I år deltager samtlige hold i den bedste danske fodbold-, håndbold- og ishockeyrække i projektet, som løber over seks uger.

I forbindelse med søndagens kamp mod Viborg FF vil stadion blive pakket ind i Veteran Match-temaet i form af flag og LED-lys, ligesom boderne vil sælge pins, der går til projektet. Derudover vil hjemmeholdets spillertrøjer blive prydet med et veteranlogo, som efter kampen bliver sat på auktion til fordel for soldaterveteranerne.

– Det her er en anledning til at sige tak til de danske soldater, og det er på alle måder en sympatisk dag. Vi har i forvejen FCM Samfund, hvor vi hjælper mennesker, der går igennem en svær tid. På samme måde er der med soldaterveteranerne tale om nogle mennesker, som skal finde en ny mening med livet. I FC Midtjylland er vi ikke i tvivl om, at det er noget, vi ønsker at støtte op om, fortæller marketing- og supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær.

Næstformand i Dansk Idrætsforbund og medlem af styregruppen bag Veteran Match 2022, Frans Hammer, udtrykker stor taknemmelighed over, at danske fodbold-, håndbold- og ishockeyklubber støtter op om projektet.

– Vi ønsker på det ene ben at hylde de danske veteraner, mens vi samtidig ønsker at hjælpe dem, som har det hårdt, tilbage på jobmarkedet. I det arbejde er FCM gået forrest, idet de blandt andet har siddet med i styregruppen. Det har medvirket til, at vi i dag har bredt Veteran Match ud, så det dækker den bedste række i både fodbold, håndbold og ishockey, siger Frans Hammer og fortsætter:

– De danske sportsklubber giver deres bidrag på forskellige måder. Alt sammen er en hel perlerække af idéer, der er med til at gøre en forskel. Det har kæmpe betydning, at idrætten som samlende faktor i regionerne sætter fokus på soldaterveteraner, fordi der fortsat er mange, der lider af PTSD eller fysiske skader. Vi kunne ikke ønske en bedre platform til at sætte fokus på det.

I forbindelse med Veteran Match afholder Dansk Idrætsforbund et årligt jobmatch. Er du veteran og interesseret i at være en del af Veteran Match 2022, kan du tilmelde dig jobmatch-arrangementerne i din kommune på nedenstående link.

Veteran Match 2022

Fakta om Veteran Match

  • En hyldest til vores op mod 60.000 danske veteraner.
  • En støtte til det frivillige foreningsliv, der arbejder med skadede veteraner.
  • En ambition om at hjælpe ledige veteraner i beskæftigelse.
  • Deltagelse af alle klubber i 3F Superliga, HTH Herreligaen (håndbold) og Metal Ligaen (ishockey).