Førsteholdet

FCM slår R.W.D. Molenbeek i lørdagens første test

FC Midtjylland vandt 2-0 over R.W.D. Molenbeek i den første af to opgør denne lørdag. Målene blev scoret af Frederik Heiselberg og Oliver Sørensen.

09/07/22
Christian Rothausen

FCM skulle rigtigt have mødt KAA Gent i et dobbeltopgør lørdag, men de belgiske pokalvindere meldte fra til dagens første kamp. Derfor mødte midtjyderne i stedet R.W.D. Molenbeek kl. 11.00 på Gents træningsanlæg. Lørdagens første modstander sluttede på andenpladsen i den næstbedste række i Belgien i sidste sæson.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Stefan Gartenmann, Juninho, Pablo Ortiz (70′ Ousmane Diomande), Victor Bak, Chris Kouakou (60′ Juan Moreno), Oliver Sørensen, Nikolas Dyhr, Andreas Nibe, Sory Kaba, Frederik Heiselberg.

De turkisklædte FCM’ere startede kampen bedst. Både Andreas Nibe og Frederik Heiselberg var tæt på at score kampens første mål i opgørets indledning.

Føringsmålet faldt efter 17 minutter, da Frederik Heiselberg blev sendt i dybden efter godt forarbejde af Oliver Sørensen. Den talentfulde offensivspiller sparkede fladt i fjerneste målhjørne og bragte dermed FCM foran 1-0.

Efter en hektisk start blev det resterende af første halvleg mindre begivenhedsrig. FCM var aldrig for alvor i fare for at blive truet i sin egen ende.

Et kvarter inde i anden halvleg faldt bolden ned for Nikolas Dyhr på kanten af feltet. Dagens anfører trykkede på mål med sit venstreben, men desværre for wingbacken ramte bolden den forkerte side af stolpen og røg i spil igen.

Oliver Sørensen gjorde kunsten efter, da han sparkede på mål fra 20 meter. Denne gang blev udfaldet anderledes, da bolden strøg højt i mål uden chance for Molenbeek-målmanden.

Flere scoringer blev det ikke til. FCM dominerede store dele af opgøret, og på den front var det en fortjent sejr, som holdet kunne notere sig for. Nu venter der endnu en kamp senere i dag kl. 19.30, når Gent er modstanderen.

FC Midtjylland – R.W.D. Molenbeek 2-0 (1-0)

17′ 1-0 Frederik Heiselberg (Assist: Oliver Sørensen)
67′ 2-0 Oliver Sørensen

Henrik Jensen: Dynamiske og chanceskabende

– Jeg synes, det var en god kamp. Der var nogle gode præstationer og aktioner inde på banen, og der var mange, som fik vist sig godt frem. På samme tid viste spillerne, at de kunne stå 90 minutter mod en god modstander. Vi skaber mange chancer og er dynamiske i den måde, vi angriber på. Defensivt holder vi dem fra de helt store chancer og står med en høj forsvarslinje hele kampen igennem, siger assistenttræner Henrik Jensen efter kampen.