Klubben

FCM-spillere på landsholdstur: The American Dream med Messi som modstander

Darío Osorio og Emiliano Martínez har været afsted til de sydamerikanske mesterskaber, Copa America, hvor de indledende gruppekampe netop er færdigspillet. Her er det blevet til masser af spilletid for førstnævnte og videre avancement for sidstnævnte.

03/07/24
Jesper Hvid
Foto: Getty Images

FCM sendte for nogle uger siden kantspiller, Darío Osorio, og midtbanespiller, Emiliano Martínez, afsted til Copa América.

Osorio og hans chilenske holdkammerater klarede sig desværre ikke videre fra gruppespillet. Dog gik det anderledes for Martínez og Uruguay, der sluttede på en 1. plads i gruppe C efter tre sejre.

Optakt til Copa America

Masser af spilletid

Chile og Osorio var havnet i en hård gruppe, der blandt andet bestod af de forsvarende verdensmestre og Copa América-vindere, Argentina. Det betød også, at den vævre kantspiller fra Midtjylland kunne dele banen i 90 minutter med selveste Lionel Messi.

Det chilenske mandskab sluttede gruppen med to point, hvilket desværre ikke var nok til at gå videre til kvartfinalerne. Dog var der masser af spilletid til Osorio, som i første kamp blev skiftet ind i pausen. Anden kamp var lig med 90 minutter for den venstrebenet kantspiller. Ligeledes startede han inde i den sidste gruppekamp, hvor han dog blev skiftet ud efter en halv time, da holdkammerat Gabriel Suazo fik tildelt et rødt kort.

Ikke nok med de mange minutter til Osorio, så kunne den 20-årige kantspiller også spille ved siden af den chilenske landsholdslegende, Alexis Sanchez. Den tidligere FC Barcelona-spiller står efter slutrunden noteret for 166 landskampe. Osorio er efter slutrunden nu oppe på 11 kampe i den chilenske landsholdstrøje.

Chiles resultater i gruppespillet

Chile – Peru 0-0
Chile – Argentina 0-1
Chile – Canada 0-0

Tre kampe – tre sejre

Anderledes gik det for Martínez og det uruguayanske landshold. Det blev til sejr i alle de indledende gruppekampe, hvor særligt 5-0-sejren over Bolivia stod som højdepunktet. Dermed sluttede Uruguay på en førsteplads i gruppe C, hvilket betyder, at Martínez og hans landsholdkammerater kan se frem til en kvartfinale mod Brasilien.

Kampen om spilletid på den uruguayske midtbane har været hård for Martínez. Midtbanen har bestået af landsholdsanfører og Real Madrid-spiller, Federico Valverde. Ved siden af ham har Manuel Ugarte fra PSG været foretrukket. Det har også betydet, at midtbanespillerne på bænken har været fra Tottenham, Flamengo og FC Midtjylland.

Men det er ikke kun midtbanen, der er en styrke for Uruguay. Holdets kvalitet understreges blandt andet af topscorer Darwin Núñez, som til dagligt spiller for Liverpool. Det er altså store navne fra store klubber, som pryder den uruguayske trup. Martínez, Valverde og Núñez ser nu frem til at indtræde i knockout-stadiet af Copa América.

Uruguays tre gruppekampe

Uruguay – Panama 3-1
Uruguay – Bolivia 5-0
Uruguay – USA 1-0

Tid til knockoutkampe

Osorio og Chile måtte desværre vinke farvel til Copa América, mens Martínez og Uruguay stadig kæmper med om det prestigefyldte trofæ. Første skridt på vejen bliver en kvartfinale mod Brasilien, der dog må undvære Real Madrid-stjernen, Vinicius Júnior, som er i karantæne til det kommende opgør.

Vinder Uruguay den kamp, kan man se frem til en semifinale mod enten Panama eller Colombia. Kvartfinalerne ser således ud:

Argentina – Ecuador
Canada – Venezuela
Uruguay – Brasilien
Panama – Colombia

På jagt efter trofæet

Martínez kan se frem til mere tid i USA, hvor den står på en kvartfinale mod Brasilien for den midtjyske midtbanespiller og de uruguayske landsholdskammerater. Kampen spilles natten til søndag den 7. juli i Las Vegas med kampstart kl. 03.00 dansk tid.

Turneringen slutter søndag den 14. juli, hvor finalen spilles på Hard Rock Stadium i Miami. Finaleopgøret fløjtes i gang natten til mandag kl. 02.00 og vises på Viaplay, der sender alle kampene fra Copa América.

For Osorio er det slut for denne omgang i de sydamerikanske mesterskaber. Nu venter en ferie, inden han støder til den midtjyske førsteholdstrup i forberedelserne til den nye sæson.

Vi ser frem til Martínez og Uruguays videre færd i turneringen og glæder os til at se Darío tilbage i Danmark.

Sæsonopstart i det midtjyske

I det midtjyske er Superliga-truppen i gang med forberedelserne til den kommende sæson. I sidste uge spillede FCM træningskamp mod Sønderjyske, og i morgen venter en ny testkamp, når AGF kommer på besøg på hybridbanen i Herning Fremad. Vi streamer opgøret direkte på fcm.dk.

Truppen tager på træningslejr den 7.-14. juli i Kaprun i Østrig, hvor der spilles testkampe mod Schalke 04 og SK Sturm Graz.

3F Superliga-sæsonen begynder fredag den 19. juli, hvor FCM skal en tur til Ceres Park for at spille mod AGF. Opgøret har kampstart kl. 18.00.