U17 sikrede den fjerde sejr i træk, da de besejrede AC Horsens med 3-0 i Ikast.

23/09/23
Kasper Petersen

Det næstældste akademihold har fået en godkendt sæsonstart. Med den tilbagevendte Mathias Rahbek i spidsen var det forinden lørdagens opgør mod AC Horsens kun blevet til et enkelt pointtab i indeværende sæson.

“Den Gule Fare” har ikke været lige så velkørende. Sidste sæsons skuffelse – hvor det blev til en sidsteplads – ser nemlig ud til at fortsætte, da horsensianerne endnu ikke har tilegnet sig point i sæsonens første fem kampe. Det var dermed en tydelig favoritværdighed, der tilfaldt hjemmeholdet i lørdagens opgør.

Og den favoritværdighed levede de unge akademister op til. Efter 11 minutters spil bragte hjemmeholdet sig i front. Det skete på et hjørnespark slået af Sebastian Lodberg, som fandt Daris Catak ved forreste stolpe. Catak forlængede bolden videre til en fri Albert Lodberg, som sikkert kunne sparke bolden ind ved bagerste stolpe.

Et kvarter senere var det igen Sebastian Lodberg, som var arkitekten bag et midtjysk mål, da han flot drev bolden frem mod gæsternes felt. Lodberg viste derefter glimrende overblik, inden han fandt en helt fri William Kold Jensen, som fra en spids vinkel kunne fordoble føringen. 2-0 efter 28 minutter.

Kort inde i 2. halvleg kronede Sebastian Lodberg den flotte præstation med målet til 3-0. James Alpinas fik bolden skubbet ned mod baglinjen, og med et cutback fandt han Sebastian Lodberg, som med en skarp afslutning passerede Tobias Vester i målet.

Kort før slutfløjt kunne det også snildt være blevet til 4-0, men dommeren mente det anderledes. John Zabawithang modtog bolden i straffesparksfeltet og snød derefter sin direkte modstander med et skarpt træk. På trods af, at Zabawithang fik fejet benene væk under sig, og den gulfarvede forsvarsspiller ikke ramte bolden, afværgede dagens dommer situationen.

Mathias Rahbek: Savnede en smule mere kontrol

Flere mål blev det ikke til, og dermed sikrede U17 sig den fjerde sejr i træk. Mathias Rahbek var tilfreds med resultatet – og sæsonstarten i sin helhed – men savnede en smule mere kontrol i lørdagens opgør.

– Kampen blev en smule rodet. Vi ville gerne have været endnu mere dominerende, både på bolden men også i vores presspil. Så kampen blev nok lidt mere rodet og med flere fejl, end vi havde ønsket os. Noget af det skyldes, at vi kom på bagkant i nogle situationer, og generelt så manglede vi noget intensitet i vores spil i enkelte sekvenser.

– Derfor blev kampen desværre lidt mere lige, end vi havde ønsket os rent spillemæssigt, men 3-0 er selvfølgelig et godt resultat, og sejren var aldrig i fare, siger cheftræner Mathias Rahbek.

Næste opgave er en udekamp mod OB den 30. september.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 3-0 AC Horsens U17 (2-0)

11′ 1-0 Albert Lodberg
28′ 2-0 William Kold Jensen
53′ 3-0 Sebastian Lodberg

FCM U17 (4-3-3): Silas Novrup – William Kold Jensen – Bilal Konteh, Simon Kristiansen, Albert Lodberg – Daris Catak, Sebastian Lodberg, Emil Linde – August Emil Skyttehave Rytter, James Alpinas, Frederik Bunten – John Zabawithang Lian Le (69’), Malik Pimpong (69’), Marcus Jensen (81’).