Førsteholdet

Før Champions League-kval: Vi skal vise, at vi er et dygtigere mandskab

Cheftræner Thomas Thomasberg sætter ord på aftenens modstander, de andorranske mestre UE Santa Coloma, og tilgangen til opgøret på Estadi Nacional i Andorra la Vella.

23/07/24
Mads Jakobsen
Foto: Sebastian Uth

Efter godt en måneds pre-season blev 24/25-sæsonen sparket i gang fredag aften i Aarhus, og det markerede samtidig indgangen til en periode, hvor der venter mange kampe på dansk og europæisk græs.

– Vi har trænet meget og hårdt frem til sæsonstart, og nu går vi et tæt kampprogram i møde, hvor vi får mindre intensitet i hverdagen, lyder det fra cheftræner Thomas Thomasberg, som tilføjer:

– Vi skal supplere træningerne med mere taktik og video, så vi holder fokus og forbliver skarpe, og samtidig skal de spillere, der ikke får faste minutter holdes klar. Det er en anden balance, men det er netop det, vi har jagtet hele sidste sæson; at stå her med muligheden for at kvalificere os til Champions League.

I aften gælder det så første skridt mod en plads i Champions League-gruppespillet, når de andorranske mestre fra UE Santa Coloma venter i 2. kvalifikationsrunde. Andorranerne eliminerede FC Ballkani fra Kosovo i forrige runde, og netop det dobbeltopgør har trænerstaben brugt til at blive klogere på aftenens værter.

– Vi har, som altid, gjort et grundigt forarbejde, og de to kampe mod FC Ballkani har givet os et fint indblik, lyder det fra cheftræneren, som fortsætter:

– UE Santa Coloma er et spanskinspireret hold, der gerne vil have bolden og spille med mange pasninger. De er dygtige på bolden, og vi ved, at de står foran en historisk kamp. Vi har sund respekt for alle vores modstandere, men vi skal vise, at vi er et dygtigere mandskab fra første fløjt.

Santa Colomas sejr over FC Ballkani var holdets første i 18 europæiske forsøg, og de er dermed videre til anden kvalifikationsrunde for første gang i klubbens historie.

– Vi vil ikke gå på kompromis

Det første af de to opgør mod UE Santa Coloma spilles på Andorras nationalstadion, Estadi Nacional, i hovedstaden Andorra la Vella med plads til lidt flere end 3.000 tilskuere. Thomasberg sætter ord på tilgangen til kampen:

Et kig på UE Santa Coloma

– Fysik, løbevillighed og presintensitet er nogle af de nøgleelementer, vi skal bringe ind i kampen, og på den måde dominere. Vi har en stærk trup, så vi har mulighed for at ændre både fra start og undervejs i opgøret, og vi kommer ikke til at gå på kompromis med vores tilgang til spillet.

Første skridt mod Champions League

Aftenens opgør i Andorra sparkes i gang kl. 20.00 dansk tid på Estadi Nacional.

Billetsalget til Santa Coloma- og AaB-kampen er åbnet

Kampen kan streames på fcstreaming.live, der har købt rettighederne til opgøret. Her kræves et engangsbeløb på 10 euro.

Streaming: Santa Coloma v FCM