Førsteholdet

Fredag med et godt formål: Førsteholdet klædt i fodboldtrøjer

Fredag iførte hele FC Midtjyllands førsteholdstrup og stab sig fodboldtrøjer i anledning af FodboldtrøjeFredag, der er Børnecanderfondens årlige indsamlingdag til fordel for børn med kræft.

03/03/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Júnior Brumado var hoppet i en landsholdstrøje med Erik Sviatchenko på ryggen, Jonas Lössl havde taget en Match Worn Dimitar Berbatov-trøje fra AS Monaco på, mens Emiliano Martínez havde iført sig den hvide hjemmebanetrøje fra uruguayanske Nacional.

FC Midtjyllands førsteholdsspillere og stab havde fredag byttet skjorter, t-shirts og hættetrøjer ud med fodboldtrøjer fra overalt i verden – alle med hver deres historie, minde eller betydning.

Anledningen var Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag til fordel for børn med kræft. Danske Spil er initiativtager til projektet og har udviklet #FodboldtrøjeFredag.

Et initiativ FCM støtter op omkring ved altid at iføre sig fodboldtrøjer den første fredag i marts for at skabe opmærksomhed og udtrykke støtte til kræftramte børn og deres familier i en ubeskrivelig svær tid.

Erik Sviatchenko – FCM 2000/2001

– Jeg har taget min agent, Allan Baks, tidligere Midtjylland-trøje på. Han er gammel Tjørring-dreng og blev i sin tid den dyrest solgte spiller i klubbens historie, da han blev solgt til Heerenveen i Holland. Jeg tænkte forleden, at jeg simpelthen var nødt til at have den her trøje på, fordi jeg synes, den er helt legendarisk.

– Forleden var jeg forbi hans forældre i Herning for at låne den. Allan havde trøjen på i sin sidste kamp for Midtjylland, før han blev solgt, så jeg tænker, det er en, han skal have tilbage igen, fortalte Erik Sviatchenko med et smil.

Frederik Heiselberg – Sunderland 1996/1997

– Det er min fars trøje fra dengang, han spillede i Sunderland i slutningen af 90’erne. Den er desværre ikke Match Worn, da han ikke fik så meget spilletid, sagde Frederik Heiselberg og fortsatte:

– Nu er det faktisk lidt mig, der har taget ejerskab over hans trøjer. På den her dag sidste år havde jeg en gul Sunderland-trøje på fra min fars tid i England, og i år blev det så tid til at have hjemmebanetrøjen på. Jeg kan godt lide den, fordi den er lidt retro.

Henrik Dalsgaard – Møldrup-Tostrup IF

– Jeg har ingen idé om, hvornår trøjen reelt set er fra. Jeg spillede selv én kamp i den på Serie 4-niveau i mine unge dage. Jeg kan huske, alle på holdet syntes, den havde et ret fedt look. Det er ikke en, jeg normalt går rundt i derhjemme, men når man lige får den på igen, er den da meget fed.

– Det minder mig om en tid, hvor jeg fandt tilbage til glæden ved fodbold. Jeg havde mistet noget af spilleglæden efter at have været i Viborg som ungdomsspiller, og jeg skulle tilbage på et niveau, hvor det var mere sjov og ballade.

– Det var en sjov tid med mange gode kammerater, jeg fortsat snakker med i ny og næ. Mon ikke jeg lige skal have taget en selfie og få sendt til nogle af de gamle drenge senere, lød det fra Henrik Dalsgaard.

Sådan støtter du

Ønsker du også at støtte Børnecancerfonden? Tag en fodboldtrøje på, indbetal et valgfrit beløb til Mobilepay 201717 og del gerne et billede på de sociale medier med #FodboldtrøjeFredag.

Du kan læse meget mere om initiativet nedenfor, som førsteholdstruppen i fællesskab har doneret penge til.

Støt Børnecancerfonden her

Du kan se billeder af Erik Sviatchenko, Frederik Heiselberg og Henrik Dalsgaards trøjer nedenfor. Vær opmærksom på, at dette ikke er muligt i FCM-appen.