Førsteholdet

For et år siden syntes det usandsynligt – nu står han på tærsklen til Champions League

Ousmane Diaos karriere har taget fart, og i aften kan han realisere noget, han for ikke så længe siden aldrig havde forestillet sig.

28/08/24
Christian Rothausen
Foto: Sebastian Uth

Fra AF Darou Salem i Senegal til portugisiske C.D. Mafra i januar 2023. Sidenhen til FC Midtjylland halvandet år senere.

Karrieren har taget fart for 20-årige Ousmane Diao, som i aften kan realisere det største i sin karriere hidtil.

– Jeg har altid set Champions League og tænkt: “Kommer jeg nogensinde til at spille i den her turnering?” Nu er jeg så tæt på.

– Det bliver en svær og hård opgave, men vi er bevidste om, hvad der skal til. Hvis vi vinder, vil det være det største, der er sket for mig. Det vil også være stort for klubben, fortæller Diao, som fik en forsmag på oplevelsen for en uge siden i Herning, hvor den så velkendte hymne spillede på højtaleranlægget før kickoff:

– At stå på et fyldt stadion og høre Champions League-hymnen var fantastisk. Jeg havde aldrig troet, at jeg en dag ville stå som spiller inde på banen og høre den musik.

Pressemøde: Fortrøstningsfulde og klar til at jagte drømmen

Diao, som endnu ikke har prøvet at tabe som Midtjylland-spiller, har ‘fokus’ som hovedingrediens, hvis drømmen skal realiseres.

– Vi skal være fuldt fokuserede, forsvare os godt, men samtidig angribe. Når chancerne kommer, skal vi udnytte dem. Vi forventer en svær kamp, hvor fokus bliver et nøgleord.

– Det er ikke let at spille foran så mange fans, der kommer til at være imod os. Men vi ved, hvad der skal til, og vi føler os klar til at levere en god indsats, pointerer Ousmane Diao.

Der er kickoff på Národný futbalový štadión i den slovakiske hovedstad kl. 21.00. Den samlede vinder træder ind i Champions Leagues ligafase. For FCM’s unge forsvarsspiller vil det være prikken over i’et på nogle vilde år.