Førsteholdet

Forsvarsduo sætter ord på nederlaget

Forsvarsmakkerparret Henrik Dalsgaard og Stefan Gartenmann sætter ord på aftenens europæiske exit mod Sporting CP.

23/02/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

– Vi er naturligvis ærgerlige over resultatet, fordi vi starter kampen rigtig godt, siger Henrik Dalsgaard efter aftenens nederlag.

Torsdag tabte FCM med 0-4 til Sporting CP og er dermed ude af Europa League. Et resultat som faldt trods en flot præstation i 1. halvleg, hvor det midtjyske hjemmehold blev reduceret til ti mand kort før pause.

– Det røde kort gør desværre, at vi efterfølgende ikke lykkes med vores presspil. De bliver ved med at hive ekstra mænd ned bag bolden, hvilket gør, vi ikke for alvor kan fange dem i vores pres, fortæller Henrik Dalsgaard.

Nederlaget afslutter en flot europæisk kampagne, hvor FCM i efteråret gik videre fra en svær gruppe med Lazio, Sturm Graz og Feyenoord. Samtidig sikrede holdet sig et flot uafgjort resultat for en uge siden i Lissabon.

– I morgen fortsætter det hårde arbejde

Også Stefan Gartenmann sætter ord på en svær aften på MCH Arena.

– Vi kommer egentlig okay ud til 2. halvleg og tænker, det måske ikke er helt umuligt. Men vi kan godt mærke, at det bliver svært, da de scorer til 0-2. Vi forsøgte at kæmpe den hjem, og det er selvfølgelig ærgerligt, at der står 0-4 oppe på tavlen til slut, siger Stefan Gartenmann og fortsætter:

– Jeg synes, vi bliver ved med at prøve. Det er egentlig ikke fordi, vi lægger os ned og bare står tilbage for at parere. Vi prøver at skubbe fremad for at se, om vi ikke kan få et mål. Desværre indkasserer vi to mål til sidst, som bare viser, det ikke var vores dag.

Stefan Gartenmann lavede et ærgerligt selvmål i kampens døende minutter, men ikke desto mindre blev den 26-årige stopper kåret til Man of the Match af fansene.

– Jeg har fået en god start på foråret, men den her fejl gør, at jeg bliver holdt lidt nede på jorden. Det var altid noget, at der ikke stod 1-0 eller 2-0. Det er hundrede procent min fejl, og det gør selvfølgelig ondt i dag, men i morgen fortsætter det hårde arbejde, lyder det fra Stefan Gartenmann.

Tung aften sluttede Europa-eventyret