Fortjent sejr til U19

SønderjyskE var dygtige på omstillinger, men kunne i længden ikke holde stand mod FCM U19.

26/02/22
Karsten Vestergaard

Kampens indledning forløb med et FCM-hold i god kontrol. Bolden blev flyttet godt rundt, og der blev skabt chancer. Alligevel var det værterne, der kom først på tavlen – en omstilling endte hos den tidligere FCM’er Mikkel Tønnesen, der øjnede en åbning og trykkede af langt ude fra. Opportunismen blev belønnet og bolden strøg i mål.

Udligningen faldt dog allerede på det næste angreb. Her kom Heini Sørensen fri til indlæg, og efter lidt ping-pong i feltet endte bolden hos Andreas Nibe, der sørgede for balance i regnskabet.

Ligesom det var tilfældet mod FC Nordsjælland, fungerede FCM’ernes presspil godt, og det gav dem en overvægt i spil og chancer. Til gengæld var SønderjyskE farlige på omstillinger, og det demonstrerede de igen i det 34. minut. Her fik de fat i bolden efter et FCM-hjørnespark, og så gik det hurtigt den anden vej. Blend Istrefi sørgede for en ny føring til hjemmeholdet.

Det var ikke helt i overensstemmelse med spil og chancer, og to minutter før pausen lykkedes det FCM U19 at udligne. Gabriel Kehinde Victor, der i dagens kamp spillede venstre back, brød igennem, og med hovedet forlængede Juan Moreno hans indlæg til Danijel Djuric (billedet), der sparkede bolden i kassen.

Selvkritiske ulve

Til trods for udligningen var det et sammenbidt FCM-hold, der gik til pause. Spillerne var frustrerede over, at de ikke havde fået mere ud af den spillemæssige overvægt, men de fik at vide, at de bare skulle blive ved, og at de ikke måtte forfalde til negativitet.

Anden halvleg blev indledt med et veritabelt bombardement af SønderjyskE’s mål, og de første fem minutter talte tre kæmpe muligheder for FCM til at tage føringen, men ind kom bolden altså ikke.

Lidt efter løb en tre mod én-omstilling ud i sandet for ulvene, og tanken om, at det ville blive “en af de dage”, må så småt have trængt sig på hos de sort-røde.

De blev imidlertid ved, og i det 66. minut kom forløsningen så. Heini Sørensen blev stukket i dybden og lagde bolden på tværs til Juan Moreno, der scorede sit første ligamål for klubben.

Otte minutter senere satte Andreas Nibe trumf på med sit andet mål – denne gang efter forarbejde af Djuric, og slutfasen blev aldrig spændende. Dertil sad FCM’erne for tungt på tingene, og to minutter før slut lukkede Gustav Christensen ballet med sin scoring til 5-2.

Cheftræner Kenneth Andersen var fint tilfreds med både resultat og spil:

– En rigtig fin præstation. Vi spiller med et ungt hold og giver spilletid til tre årgang 06’ere undervejs (Asp, Overgaard og Konradsen) samtidig med, at vi leverer en rigtig god gang fodbold. Vi skaber rigtig, rigtig mange chancer, og jeg kunne godt ønske mig, at vores udnyttelsesprocent havde været lidt højere til trods for, at vi altså får scoret fem gange, lød status fra FCM-træneren.

Med sejren fik FCM U19 givet sig selv et godt afsæt til den kommende Youth League-kamp mod Benfica. Det opgør spilles onsdag kl. 14.00 på EDC Arena – mere info følger her på siden.

Se stillingen og de øvrige resultater fra U19 Ligaen.

SønderjyskE U19 – FC Midtjylland U19 2-5 (2-2)

20′ 1-0 Mikkel Tønnesen
21′ 1-1 Andreas Nibe (oplæg Heini Sørensen)
35′ 2-1 Blend Istrefi
43′ 2-2 Danijel Djuric (oplæg Juan Felipe Gomez Moreno)
66′ 2-3 Juan Felipe Gomez Moreno (oplæg Heini Sørensen)
74′ 2-4 Andreas Nibe (oplæg Danijel Djuric)
88′ 2-5 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg Malte Melin)

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Ousmane Diomande, Gabriel Kehinde Victor (77′ Donovan Bagou) – Andreas Nibe, Heini Sørensen, Jonathan Asp (67′ Lasse Overgaard) – Danijel Djuric, Gustav Ørsøe Christensen (87′ Mathis Konradsen), Juan Felipe Gomez Moreno (77′ Malte Melin).