Førsteholdet

Forventninger til kampen i Beograd

FCM-lejren lægger ikke skjul på, at der skal hentes en sejr mod Røde Stjerne torsdag aften. – Vi skal angribe, men også være kloge og intelligente, lyder det.

03/11/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Torsdag aften er der atter Europa League på programmet for FC Midtjylland. Her er modstanderen Crvena Zvezda på udebane i Beograd.

I den anledning var cheftræner Bo Henriksen og Erik Sviatchenko på plads til det traditionelle pressemøde dagen før kampen. Det foregik på Rajko Mitic Stadium kort før holdets træning på selvsamme stadion.

Forud for begyndelsen af den anden halvdel af gruppespillet lægger Bo Henriksen ikke skjul på, at det er vigtigt at hente tre point. FCM har fire point op til Braga på 2. pladsen i gruppe F og yderligere ét point op til torsdagens modstander fra Røde Stjerne.

– Det siger sig selv, at vi skal ud og vinde. Hvis man kigger på stillingen, er det en meget afgørende kamp, hvis vi gerne vil videre som etter eller toer. Det betyder, at vi skal angribe, men vi skal også være kloge og intelligente, siger Bo Henriksen.

For to uger siden spillede de to mandskaber 1-1 i Herning i en kamp, som FC Midtjylland med lidt mere skarphed sagtens kunne have vundet.

– Vi følte, at vi havde fortjent mere i den første kamp efter en god præstation på hjemmebane, men vi kommer herned med masser af respekt for Røde Stjerne. Vi ved, at det er et rigtigt godt hold, som fører gruppen, med mange erfarne spillere, lyder det fra cheftræneren, som er optimistisk på sit holds vegne:

– Vi er i en situation, hvor vi skal bruge en sejr. Det vil vi selvfølgelig gøre alt for. Hver kamp har sit eget liv, og forhåbentligt kan vi skabe en kamp til vores fordel og vise, at vi er det bedste hold.

Siden opgøret på MCH Arena har midtjyderne hentet tre sejre på stribe i de nationale turneringer, og det giver selvtillid.

– Vi er inde i et godt flow, og der er rigtigt mange af vores spillere, som ser fremragende ud, og jeg glæder mig bare til at se det igen. Med den power, energi og glæde, som ligger i holdet, kan vi gøre ondt på dem, understreger Bo Henriksen.

25.000 fans på plads på berømt stadion

Røde Stjerne er kendt for at være en svær udebane at spille på, idet der altid er en utrolig kulisse på Rajko Mitic Stadium. Normalt huser den berygtede arena 51.755 tilskuere, men i morgen forventes der at være 25.000 på lægterne.

– Vi glæder os til at komme ind og spille i en fed kulisse. Det er altid sjovere at spille foran 25.000 tilskuere, som der er i morgen, end hvis der var 0. Personligt glæder jeg mig til at opleve en anderledes kultur, som er fanatisk og så sandelig også meget støttende, siger Erik Sviatchenko om udsigten til at være på udebane i Beograd.

Kaptajnen mener, at holdet kan håndtere presset.

– Der er det pres, som der er. Det har vores spillere hidtil håndteret fint, så vi skal også kunne håndtere den her kulisse som et lille ekstra lag, lyder det fra Sviatchenko.

Bo Henriksen glæder sig også til at opleve stemningen, som ikke nødvendigvis er en ulempe.

– Det er jo det, som fodbold handler om. Det er en fornøjelse at komme til et sted, hvor folk er passionerede og udtrykker deres følelser i en vild atmosfære. Det giver også vores spillere mere energi og er med til at udvikle dem, afslutter cheftræneren.

De unge har prøvet det før: Vild kulisse venter i Beograd

Følg Crvena Zvezda – FC Midtjylland

Europa League-kampen i Serbien fløjtes i gang torsdag aften kl. 21.00 på Rajko Mitic Stadium. Du kan se kampen direkte på TV2 Sport og TV2 Play eller følge opgøret i tekst og billeder via FC Midtjyllands Twitter.