Fuldt udbytte for U19, mens U17 tabte

En Gustav Ørsøe Christensen i topform skød U19 til sejr med fire mål, mens U17 desværre led et nederlag.

21/08/22
Kasper Petersen

U19: FC Midtjylland – AGF

I sæsonens første hjemmekamp skulle det ældste akademihold forsøge at bygge videre på den flotte præstation i Farum. Modstanderen i lørdagens kamp hed AGF.

Det midtjyske mandskab startede opgøret bedst, men de helt store chance udeblev. Hjemmeholdet havde fine passager med bolden, men der manglede slutprodukt på de ellers godkendte angreb.

I det 14. minut fik hjemmeholdet en afsluttende fod på. AGF forsøgte at spille bolden ud fra forsvaret, men blev fanget i et højt pres af de midtjyske spillere. Pontus Texel havde klogt lagt sig længere frem på banen fra sin backposition og kunne opsnappe bolden. Han forsøgte at vippe bolden videre ind i feltet, men en hvid trøje var i vejen.

Bolden endte derfor hos Valdemar Andreasen, som fik sendt en afslutning afsted efter noget tilfældigt klumpspil. Afslutningen var ikke af speciel høj kvalitet, men det resulterede stadig i mål. Afslutningen sad midt på mål, og den aarhusianske keeper fik begge hænder på, men han parerede bolden ind i målet via stolpen. 1-0 til FC Midtjylland.

Bare to minutter senere var bolden igen i gæsternes net. Valdemar Andreasen lagde bolden glimrende af til Gustav Christensen, som sendte et tørt hug afsted mod mål. Den aarhusianske keeper så uheldig ud, da bolden blev pareret midt ud i feltet. Malte Melin fulgte bolden op og sendte den sikkert i nettet. Linjedommeren vurderede dog, at den midtjyske målsluger var offside.

I det 17. minut måtte AGF’s keeper igen hente bolden ud af nettet. Efter et hjørnespark sprang Mikkel Fischer højest og stangede bolden ind i højre målhjørne. Men dommeren tog igen fløjten i munden og annullerede målet, da bolden angiveligt havde været ude over linjen.

Selvom FC Midtjylland fortsatte presset og var en smule uheldige med marginalerne, blev føringen ikke udbygget. I den anden ende ulmede FCM af kontrol og holdte AGF fra store chancer. Dermed gik ulvene til pause foran 1-0 i en halvleg, hvor et par mål mere ikke havde været ufortjent.

Ti minutter inde i 2. halvleg blev føringen fordoblet. Et flot angreb af det midtjyske mandskab, som over en tre minutters periode pressede gæsterne helt tilbage i feltet. Gennembruddet på angrebet kom, efter Andreas Nibe spillede Texel fri på højrekanten. Første indlæg kiksede for den midtjyske kaptajn, men højrebacken tilkæmpede sig bolden igen og var nu helt fri på baglinjen. Med et kvalitetsindlæg fandt han Gustav Christensen, som med et roligt tap-in kunne bringe FCM foran med 2-0.

I det 64. minut var Gustav Christensens målnæse igen på spil. Igen med Andreas Nibe som arkitekten. Fra sin dybe position på midtbanen fandt han Julius Voldby, som hurtigt sendte et fladt indlæg ind til Gustav Christensen, der nemt kunne sparke bolden ind til 3-0. Mønsterangreb af de unge ulve.

Men Gustav Christensen var slet ikke færdig endnu. Blot to minutter efter sikrede han sig nemlig sit tredje mål i kampen og dermed et hattrick. Flot og hurtigt kombinationsspil af de offensive folk resulterede i, at Gustav Christensen med et drømmehug uden for buen fjernede alt spindelvæv i venstre målhjørne. 4-0.

I kampens sidste ti minutter blev føringen udbygget yderligere. Indskiftede Heini Sørensen fik liggende lagt bolden videre ud på backen til Pontus Texel, som sendte kuglen over til den anden back i Gustav Fraulo. Bolden blev sendt ind i det lille felt, hvor en helt fri Julius Voldby befandt sig. En glimrende hjemmebanedebut for Julius Voldby, som registrerede både sit første mål og assist siden skiftet fra AC Horsens.

I det 85. minut var Gustav Christensen nok engang på pletten. Efter et hjørnespark forsøgte Mads Nybo sig på akrobatisk vis med et saksespark, som Gustav Christensen flugtede ind til sit fjerde mål i kampen. Glimrende assist af Mads Nybo, om end det var uagtet. 6-0 til FCM.

“De Hviie” sikrede sig et trøstemål kort før tid. Andreas Nybro kom flot igennem i Midtjyllands venstre side og strøg hele vejen ind i feltet. Afslutningen blev reddet af Beetson, men AGF’s Martin Mai sprang højest og reducerede for gæsterne til slutresultatet 6-1.

Især anden halvleg var yderst tilfredsstillende, fortalte cheftræner Kenneth Andersen.

– De første 20 minutter af 1. halvleg er vi meget tilfredse med, mens den sidste halvdel af 1. halvleg ikke er god nok. Det synes jeg, fordi der mangler tempo i vores spil. Det får vi snakket om i pausen, og reaktionen fra drengene lige fra starten af 2. halvleg var sublim. Jeg synes, vi efter pausen spillede med det tempo, der skal til for at kreere så mange chancer, som vi gjorde.

Selvom Kenneth Andersen naturligvis mente, at sejren skyldtes den kollektive præstation, var der alligevel rosende ord tilovers for Gustav Christensen.

– Virkelig flot præstation af Gustav. Han havde nogle store chancer både mod FC Nordsjælland og i 1. halvleg mod AGF, som han ikke fik udnyttet. Men han fortsatte med at komme til chancerne i 2. halvleg og scorede så fire mål efter pausen. Vi er rigtig glade på Gustavs vegne, fortalte Kenneth Andersen.

Næste opgave for det formstærke U19-hold er en hjemmekamp mod Brøndby IF. Kampen spilles lørdag den 27. august på EDC Arena, og der er kampstart kl. 13.00.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – AGF U19 6-1 (1-0)

14′ 1-0 Valdemar Byskov Andreasen
55′ 2-0 Gustav Ørsøe Christensen
64′ 3-0 Gustav Ørsøe Christensen
68′ 4-0 Gustav Ørsøe Christensen
81′ 5-0 Julius Voldby Rosenberg Hansen
85′ 6-0 Gustav Ørsøe Christensen
90′ 6-1 Martin Mai

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Pontus Texel, Mads Nybo, Mikkel Fischer, Rasmus Kristiansen – Andreas Nibe, Lasse Overgaard, Valdemar Byskov Andreasen – Malte Haulund Melin, Gustav Ørsøe Christensen, Julius Voldby Rosenberg Hansen – Gustav Fraulo (45′), Jonathan Lind Rasmussen (45′), Heini Fossdalsá Sørensen (55′), Adam Nygaard Andersen (73′), Malthe Bøndergaard (85′).

U17: FC Midtjylland – AGF

På samme tidspunkt spillede U17 ligeledes mod AGF. Efter sidste spillerundes 2-0-nederlag i Farum var de unge ulve opsatte på at tilkæmpe sig alle tre point.

Desværre fik midtjyderne ikke den ønskede start på kampen. Seks minutter inde vandt Luka Carstensen en direkte duel i højre side af banen, og AGF’eren gjorde selv arbejdet færdig, da han kom igennem forsvaret og videre ind i feltet, før han bankede bolden op i nettaget. 0-1 til gæsterne.

AGF fik fordoblet føringen 20 minutter senere. Gæsterne fik tilkæmpet sig et hjørnespark, og på en nedfaldsbold, som det midtjyske forsvar ikke fik sparket langt nok væk, straffede AGF’s Frej Andersen midtjyderne. 0-2 til gæsterne.

FCM fik dog hurtigt reduceret. Et gennembrud i venstre side resulterede i et glimrende fladt indlæg, som Sander Evjen-Brostrøm kom først på. Reducering til 1-2.

Desværre fik AGF kort før pause genetableret deres tomålsføring. Opskriften var præcis den samme som ved 0-2-målet. Hjørnesparket blev til en nedfaldsbold, og igen stod Frej Andersen klar i samme position til at sparke bolden ind. Dermed gik gæsterne til pause foran med 1-3.

I anden halvleg blev det midtjyske spil forbedret. Cheftræner Allan K. Jepsen fremhævede, at holdet i 2. halvleg mindede mere om en samlet enhed end i de første 45 minutter. Særligt presspillet fungerede bedre, mens AGF blev holdt fra de store chancer, og de offensive folk kom til skudmuligheder.

I det 79. minut fik Jonatan Lindekilde bragt spændingen tilbage i opgøret. Efter et gennembrud i højre side stod Lindekilde klar i boksen, og han sparkede bolden hårdt ind til 2-3.

I kampens sidste ti minutter jagtede de midtjyske spillere udligningen, men hjemmeholdets tredje mål udeblev desværre, og dermed tabte U17 sæsonens første hjemmekamp. En okay præstation, men et ærgerligt resultat, fortalte den nye cheftræner Allan K. Jepsen:

– Jeg synes, vi spillede en fin kamp. Vi kreerede en del målchancer, som vi desværre ikke var dygtige nok til at omsætte til mål. Drengene arbejdede hårdt gennem hele kampen, men i anden halvleg spillede vi bedre. Det er desværre ikke nok til, at vi hentede AGF, da vi ikke scorede på de chancer, vi tilspillede os, så det udslagsgivende i lørdagens kamp blev vores manglende effektivitet.

Næste opgave for U17 er en udebanekamp i Haderslev mod SønderjyskE, hvor sæsonens første sejr skal jagtes. Kampen spilles den 3. august, og der er kampstart kl. 14.45.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – AGF U17 2-3 (1-3)

6′ 0-1 Luka Callø Carstensen
28′ 0-2 Frej Elkjær Andersen
32′ 1-2 Sander Evjen-Brostrøm
41′ 1-3 Frej Elkjær Andersen
79′ 2-3 Jonatan Lindekilde

FCM U17 (4-3-3): Silas Novrup – Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Timothy Kongsbak, Simon Kristiansen – Christian Jørgensen, Mahdi Babaiasl, Marcus Nielsen – Mikel Gogorza, Jonatan Lindekilde, Sander Evjen-Brostrøm – Nicolaj Tornvig (45′), Sofus Østergaard Johannesen (45′), Theis Bøndergaard (59′), Daris Catak (59′), Andreas Knak (88′).