Førsteholdet

Gartenmann: Ærgerlig følelse trods endnu et cleansheet

Stefan Gartenmann var søndag med til at holde nullet for anden 3F Superligakamp i træk. Den hårdtarbejdende forsvarsspiller udtrykker dog ærgrelse over årets sidste 90 minutter.

14/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

For tredje gang i de seneste fire kampe var Stefan Gartenmann med til at sikre et cleansheet, da årets sidste kamp søndag endte 0-0 i Randers.

Trods den acceptable defensive præstation udtrykker FCM-forsvareren ærgrelse over opgørets udfald.

– Det var en rodet og duelpræget kamp. Omstændighederne gjorde, at det blev en sådan affærre. Man kunne godt mærke, at begge hold havde forholdsvis meget at tabe. Det gjorde, at det blev en “grim” kamp, siger Stefan Gartenmann, som lægger vægt på begge mandskabers tendens til at køre en meget direkte spillestil over de 90 minutter.

– Jeg står med en ærgerlig følelse over det ene point, fordi vi ikke kan bruge det til så meget. Der er ingen tvivl om, at det er tættere på et nederlag end en sejr, fordi vi har brug for at vinde.

– Vi er begyndt at holde målet rent, og det er jeg selvfølgelig personligt glad for. Jeg havde gerne set, at vi lå lunere til i tabellen, men set fra min egen side er jeg glad for, at jeg har fået lov til at vise mig frem. Hvis man ser bort fra Viborg-kampen, har vi gjort det godt defensivt her til slut, og vi har leveret en solid forsvarspræstation, lyder det fra Stefan Gartenmann.

“En lim på holdet”

Stefan Gartenmann har stille og roligt arbejdet sig tættere på Albert Capellas’ startopstilling, og den 25-årige midterforsvarer slutter efteråret af med fire startpladser i træk. Det vækker glæde hos hovedpersonen, som ved, hvad han kan bidrage med.

– Jeg bliver aldrig ham, der laver otte mål på en sæson eller stribevis af lækre afleveringer. Jeg elsker at forsvare, jeg kan råbe ad mine holdkammerater og samtidig give positiv energi. Det er den rolle, jeg forsøger at finde ind i, hvor jeg prøver at fungere som en lim på holdet, så det hele hænger sammen, siger Stefan Gartenmann.

Søndagens kamp var også afslutningen på et langt efterår, hvor FCM har spillet 29 kampe på blot fire måneder. Der venter nu truppen en pause på tre måneder fra betydende kampe, som skal bruges på at lade batterierne op og arbejde sig nærmere Albert Capellas’ idéer.

– Der er nogle på holdet, som har brug for at holde lidt fri, fordi de har spillet ekstremt meget. Men herefter tror jeg, at Albert kommer til at sætte stor pris på for alvor at kunne få sin taktik ind under huden på os.

– Alle i truppen skal forstå hundrede procent ned i detaljen, hvordan vi skal spille. Det er ikke noget, vi har haft meget tid til, så det bliver brugbart for os. Det er noget, der skal til, for at vi kan rykke os.