Førsteholdet

Gustav Isaksen solgt til de italienske sølvvindere fra Lazio

Gustav Isaksen er blevet solgt til de italienske vicemestre fra S.S. Lazio. Skiftet kommer ovenpå flere flotte år i det midtjyske, der i sidste sæson kulminerede med en topscorertitel i 3F Superliga og dominerende præstationer i Europa League.

08/08/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Det hele startede for 11 år siden, da en ung, lyshåret, lettere klejn knægt skiftede fra den lokale klub Roslev IK til Herning Elite. Siden da har udviklingen taget fart, og i dag er solstrålehistorien fuldendt, idet Gustav Isaksen er blevet solgt til de italienske sølvvindere fra Lazio.

Nu venter en fremtid i støvlelandets hovedstad, Rom, men inden da er det tid til at sige farvel og se tilbage på nogle fantastiske år i FC Midtjylland:

– Næsten al den tid, jeg kan huske tilbage, har været med en sort og rød trøje på. Det har været en fantastisk tid med op- og nedture, sindssyge oplevelser både på og udenfor banen, en masse rejser og mange gode venskaber på vejen, siger Gustav Isaksen og udpeger en række specifikke minder:

– Champions League-kampene mod Liverpool var sindssyge. Derudover husker jeg sejren over Manchester United på akademiet, hvor jeg for første gang prøvede at spille på MCH Arena. Sidste sæsons topscorertitel var også kæmpestort, men der er så mange ting at vælge imellem. Alt i alt kan jeg sige, jeg har fået fantastiske oplevelser med på vejen.

Gustav Isaksen er blevet inspireret af mange mennesker på sin vej, og offensivspilleren har flere at takke for sin flotte udvikling.

– Jeg har altid haft nogle spillere på holdet, som har været bedre end mig, scoret flere mål og kunnet det der med lige at kunne prikke den ind. Jeg husker Gustav Wikheim, da jeg lige var blevet rykket op på førsteholdet. Herefter Paul Onuachu, Sory Kaba, Anders Dreyer. Alle dem her.

– Og så har der været ’Duncan’, der som træner har banket ind i hovedet på mig, at jeg skal være derinde, hvor målene kommer. Jeg har modtaget læring fra nogle, som har vidst bedre, og det er et godt råd, jeg kan give videre; tag altid ved lære fra dem, der er bedre end dig selv. Det er også noget, jeg tager med mig nu, hvor jeg kommer til en klub, hvor der er spillere med meget mere erfaring end mig.

Tak til fansene

Inden turen gik mod Rom, var én særlig ting vigtig for Gustav Isaksen at få sagt:

– Nu vil jeg gerne sige tak til fansene. De har støttet mig hele vejen igennem. Selv da jeg kom op i førsteholdstruppen og ikke var så god, troede de på mig.

– Da jeg forleden brændte mit andet straffespark i træk, sang de mit navn, da vi kom ud efter pausen. Det er sådan nogle små ting, der betyder meget. Jeg vil sige tusind tak til fansene, og så håber jeg, det bliver et på gensyn. Jeg håber, jeg en dag vil trække Midtjylland-trøjen over hovedet igen, men det er heller ingen hemmelighed, at jeg nu vil ud at opleve verden.

– Til sidst skal der lyde en tak til alle de frivillige, holdlederne og alle andre rundt omkring klubben. De betyder mere for os spillere, end de lige tror. De knokler så meget, og jeg vil sende en stor tak til dem – både for det, de har gjort for mig, og dem de kommer til at hjælpe i fremtiden.

Gustav Isaksen er den 16. akademispiller i historien til at runde 100 kampe på førsteholdet. Han forlader klubben med 139 optrædener på CV’et, 33 mål og 13 assists. I pokalskabet står et dansk mesterskab og en pokaltitel.

Der skal lyde et held og lykke i det italienske til ’Gus’. FC Midtjylland ønsker ham alt det bedste i fremtiden, hvor vi glæder os til at følge hans fortsatte udvikling.