Førsteholdet

Har gjort det i Canada og Sverige: Ousted jagter tredje pokaltriumf

David Ousted fortæller om tidligere pokalfinaler i sin karriere og ser frem mod Vejle-kampen, hvor holdet er 100 procent fokuseret på at gøre arbejdet færdigt.

03/05/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

37-årige David Ousted er i gang med karrierens sidste halvsæson, hvor han siden Elias Olafssons skade har vogtet FC Midtjyllands mål i otte kampe.

Inden da har den rutinerede keeper prøvet lidt af hvert på begge sider af Atlanterhavet i sine mange år som fodboldspiller. Blandt andet har han stået i tre pokalfinaler i tre forskellige lande, og nu kan han spille sig i den fjerde af slagsen, hvis FCM i morgen avancerer fra semifinalen mod Vejle.

I 2013 afsluttede Ousted sine tre år i Randers FC med en pokalfinale, som kronjyderne dog tabte 1-0 til Esbjerg.

– Det var en fed dag. Pokalfinalen er noget af det mest specielle i dansk fodbold, så det var fedt at prøve. Der var stort set fyldt i Parken med en masse fans fra begge hold, og min familie var der også, så det er noget, man husker. Men det havde nok været sjovere at vinde kampen, fortæller David Ousted.

Samme år rykkede den dengang 28-årige målmand til Vancouver Whitecaps, som han i 2015 vandt den canadiske pokalturnering med. Efter ophold i to amerikanske klubber skiftede Ousted i 2020 til svenske Hammarby, og også her noterede han sig for en pokaltitel.

– At vinde de to trofæer står helt klart tilbage som nogle af min karrieres største øjeblikke. Begge gange var første gang, at klubberne vandt pokaltitlen, og det kunne man virkeligt mærke i byerne. Især i Vancouver, som er en kæmpe klub i en stor by, var det en vild oplevelse, husker David Ousted.

I 2021 blev han helten, da den svenske klub vandt deres første pokaltitel nogensinde efter straffesparkskonkurrence mod BK Häcken.

– I Hammarby var fejringen præget af corona. Der var ingen tilskuere på stadion, så det var lidt en tom fornemmelse, men der var alligevel tusindvis af fans ude foran, og det fortæller jo lidt om, hvor meget sådan en titel betyder for fansene, siger Ousted.

Skal angribe kampen

David Ousted håber, at han kan tilføje yderlige trofæer til CV’et end de to pokaltitler i Canada og Sverige.

– Det kunne være super fedt at vinde den danske pokaltitel med FC Midtjylland. For nogle måneder siden tænkte jeg ikke, at det ville blive muligt, men siden jeg genoptog karrieren og kom til klubben, har det været en stor ambition at vinde de to turneringer, vi er med i, lyder det fra målmanden.

– Først og fremmest skal vi gøre arbejdet færdigt mod Vejle, inden vi kan tænke på at stå i pokalfinalen, så det er vi 100 procent fokuserede på, tilføjer han.

FC Midtjylland vandt den første semifinale i Vejle med 1-0 og har dermed et godt udgangspunkt inden returkampen i morgen aften på MCH Arena.

– Vi skal ud at være aggressive og lukke kampen. Vi skal ikke lade Vejle få færden af, at de kan stjæle finalepladsen fra os, så vi skal være der fra start. Selvom vi fører 1-0 fra den første kamp, skal vi ikke forsvare os. Vi vil vinde kampen og få det afgjort tidligt, lyder opskriften på avancement fra David Ousted.

Semifinalen mod Vejle spilles onsdag aften kl. 18.00 på MCH Arena. Der er fortsat mulighed for at sikre sig billet til kampen.

Se program og køb billet