Førsteholdet

Henrik Jensen: – Alle står sammen og løfter i flok

Henrik Jensen sætter ord på aftenens storsejr over OB, hvor holdet trods det intensive kampprogram formåede at skrue op for tempoet i løbet af anden halvleg.

29/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FCM vandt fredag aften med overbevisende 5-1 over OB. Særligt 2. halvleg bød på en overbevisende præstation, da midtjyderne formåede at score fire mål i en periode på lidt over tyve minutter.

– Vi stod sammen og arbejdede langt henad vejen i takt. Både i forhold til vores pres og den måde, vi spillede på. I første halvleg lykkedes vi ikke godt nok, fordi vi manglede noget intensitet i den måde, vi løb i pres på. På samme tid savnede vi at løbe bagom modstanderen. Alt dette blev væsentligt bedre efter pausen, siger Henrik Jensen og fortsætter:

– Det var en fornøjelse at se, hvordan spillerne steppede op efter at have spillet en så lang kamp nede i Larnaca. Rent fysisk holder vi tempo i opgøret hele vejen til slutfløjt. Folk gik i genpres, løb hjem og alle hjalp hinanden. Stor cadeau til spillerne for den teamspirit, og stor cadeau til teamet omkring, som alle har arbejdet hårdt for at forberede den her kamp.

En holdpræstation

Det var første gang, Henrik Jensen stod i spidsen for FCM, siden han blev udnævnt som midlertidig cheftræner i klubben. Den 37-årige træner er tilfreds med, at holdet endelig formåede at omsætte de tilspillede chancer til mål.

– Så hjælper det selvfølgelig også, at vi sparker bolden i kassen fra nogle lidt skævere vinkler. Det er altid dejligt at få scoret nogle mål, men det kunne lige så godt have sket i nogle af de andre kampe. I dag vælger vi at sparke dem i kassen, og selvtillid er altid dejligt at få. Aftenens præstation gav i hvert fald noget til den konto, siger Henrik Jensen.

Ikke desto mindre fokuserer Henrik Jensen mest på, at de tre point kom i hus efter en gennemgående flot holdpræstation.

– Jeg hæfter mig dog allermest ved, at vi som team formår at løfte i flok. Dem, der går ud af kampen, giver energi til dem, som kommer ind. Alle hjælper hinanden og vil hinanden.

Skaf billet mod Benfica

Den 9. august tager FCM imod portugisiske SL Benfica på Cepheus Park i Randers. Selvom kampen ikke bliver spillet på det sædvanlige MCH Arena, har drengene brug for al den støtte, de kan få, i jagten på videre avancement i Champions League-kvalifikationen.

Fredag blev billetterne sat til salg, og du kan allerede nu skaffe dig adgang til det vigtige europæiske opgør.

Se billetinfo her