Førsteholdet

Henrik Jensen: Det er virkeligt svært at knække os

En stærk midtbane banede vejen for en stærk 3-1-sejr over Randers. Henrik Jensen glæder sig over sejren i topkampen og roser konstellationen på midten.

01/11/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

To af FC Midtjyllands største profiler i sæsonen viste endnu engang klassen søndag eftermiddag i Randers, hvor midtjyderne hentede tre point mod ligaens nummer tre.

Således var det de to midtbanedynamoer Raphael Onyedika og Evander, som noterede sig for de tre scoringer. For Onyedika var det hans første to mål i 3F Superliga, mens Evanders fuldtræffer betyder, at han nu er topscorer i truppen med otte mål i sæsonen.

Assistenttræner Henrik Jensen har kun ros til overs for de to centrale midtbanespillere, men han hæfter sig ligeledes ved substansen på holdet.

– Det er klart, at Raphael og Evander spillede en rigtig god kamp. Offensivt var de selvfølgelig afgørende, og defensivt var de en del af en god konstellation på midten af banen, som gjorde, at vi var dominerende i store perioder, forklarer Henrik Jensen og fortsætter:

– Det, jeg er mest imponeret over rent kollektivt, er den substans, der er i vores hold. Det er virkeligt svært at knække os. Selvom vi ikke fik den bedste start på kampen, formåede vi alligevel at arbejde os ind i det, og så løftede vi os efter målet til 1-0.

Raphael Onyedika gjorde det til 1-0 efter et kvarters spil, inden han fordoblede føringen i det 39. minut efter en stærk periode af det midtjyske mandskab. Randers fik reduceret kort inde i anden halvleg, men ti minutter senere var tomålsføringen genetableret.

– Det havde ingen indvirkning på kampen, at de reducerede. Momentum skiftede ikke, og vi fortsatte bare efter den samme gameplan og kørte sejren sikkert i hus. Det er det mest imponerende ved vores præstation, lyder det fra Henrik Jensen, som opsummerer:

– Det var rigtigt fint i dag (i går, red.), og vi havde god kontrol på kampen gennem de 90 minutter. Det er altid dejligt at kunne køre hjem med en sejr og tre point i bagagen efter en topkamp.

Sammenhold og fleksibilitet

Raphael Onyedika var dagens mand i skysovs i søndagens topopgør, da han udover de to mål lavede en uselvisk assist til Evander. I første halvleg var det Joel Andersson, som var i oplæggerens rolle to gange.

– Raphael trækker selvfølgelig overskrifter på sådan en søndag, når han scorer to mål, men det er også værd at nævne en Joel Andersson, som bliver noteret for to assists. Og de er bare to ud af mange, som spillede en god kamp, siger Henrik Jensen og fortæller om 3-1-scoringen:

– Det, der står mest ud for mig, er situationen ved den sidste scoring, fordi den fortæller meget om fællesskabet på holdet. Raphael havde muligheden for at lave et hattrick, men han lagde den jo bare på tværs til Evander, og man bliver da glad for at se det sammenhold.

Onyedika: Fansene giver os mere energi

Trænerteamet stillede op i en 3-5-2-formation mod Randers, og det er med ønsket om at være taktisk fleksible, at holdet kan stille op i flere forskellige talsystemer.

– Grunden til, at vi valgte den formation, var, at vi gerne ville lukke ned for nogle af Randers’ styrker. Omvendt tænkte vi også, at det var den rigtige formation i forhold til det, vi gerne ville rent offensivt, forklarer Henrik Jensen og afslutter:

– Det var mest af taktiske årsager, men det gav også muligheden for at få Charles ind på holdet, og han har også gjort det godt i de sidste par kampe. Vi vil gerne være fleksible og i stand til at ændre vores udtryk. Det er både i forhold til systemet og forskellige spillere, som vi vil bringe afhængig af den enkelte kamp.

Sejren i Randers markerede den niende ud af ni mulige sejre efter midtugekampe i starten af denne sæson.

Nu gælder det en ny uge med to kampe. Først hedder modstanderen Røde Stjerne på udebane i Beograd, inden der er 3F Superliga i Aarhus søndag mod AGF.